Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 Şub 2018 18:59

Çiftçinin mazotunun yarısını devlet verecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çiftçinin mazot maliyetinin yarısını devletin ödeyeceğini söyledi.

Çiftçinin mazotunun yarısını devlet verecek

Beştepe’de düzenlenen ‘Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor’ etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üretim maliyetlerini azaltmak için çiftçiye mazot desteği vereceklerini belirterek, “23 Şubat 2018’den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

TARIMSAL DESTEKLER: Çiftçilere hak ettikleri değeri verdik. Son 15 yılda 103 milyar lira nakit hibe desteği verdik. Yıllık tarımsal destek rakamını 13 milyar liraya çıkardık. Üretim maliyetini azaltmak için 2003’te mazot desteğini ilk biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018’den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız.

TARIMDA NET İHRACATÇIYIZ: Türkiye tarımda net ihracatçı bir ülke konumuna geldi. Ama bunu anamuhalefetin başı bilmiyor. Ülkemizin ve çiftçilerin başarı çıtasını sürekli yukarı taşıması gerekiyor. Bizler sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kırmızı et ihtiyacının karşılanması için önemli adım atıyoruz. Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırılarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım, hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Yetiştiriciye verilen avansları da kuzuların bedellerinden mahsup edeceğiz. Ziraat Bankası aracılığıyla sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sayısını artırmak için yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 subvansiyonlu kredi veriyoruz. Yetiştiricimiz kredi borcunu ilk iki yılını geri ödemesiz yedi yılda bankaya ödüyor. Üreticilerimizin girdi teminlerini kolaylaştırıyor, ürünlere alım garantisi veriyoruz.

Ekleme Tarihi: 20 Şub 2018 18:59