Ekonomi Güncelleme Tarihi: 8 Eki 2018 14:32

Daha gidecek çok yol var…

İletişim Uzmanı Ali Saydam’a, “İletişime Adanmış 40 Yıl” vesilesiyle İstanbul Üniversitesi tarafından 8 Ekim Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan törenle berat takdim edildi.

Daha gidecek çok yol var…

Düzenlenen törene katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ali Saydam’ı 40’ıncı meslek yılı münasebetiyle tebrik etti.   
İş, sanat ve akademi dünyası temsilcilerinin katılımıyla 8 Ekim tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen törenin açılış konuşmalarını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen törene katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iletişim uzmanı Ali Saydam’ı 40’ıncı meslek yılı münasebetiyle tebrik ederken, başarılarının devamını diledi.   
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Ali Saydam’ın 40 yıllık iş hayatında gerek akademi gerekse özel sektörde başarılı işlere imza attığını vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Değerli iletişim uzmanı Ali Saydam, gerek üniversitede verdiği dersler aracılığıyla öğrenci yetiştirmesi, gerekse de özel sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile her zaman fark yaratmıştır. Biz üniversite olarak insan yetiştiren herkese destek olmayı hedeflerimiz arasında görüyoruz. İletişim dünyasına 40 yıldır değerli katkılar sunan Sayın Ali Saydam’ı tebrik ediyor, nice başarılı seneler temenni ediyoruz.”
Törende konuşan bir diğer isim İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ise; “İletişim uzmanı Ali Saydam, bundan 40 yıl önce başlayan yolculuğu sırasında ülkemizin köklü kurumları için başarılı stratejik çalışmalar yürüttü. Tüm iletişim faaliyetlerinde felsefi yaklaşımları uygulamaya özen gösteren, halen Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri sektör ile sentezleyerek sunmaya çalışan Sayın Saydam’a sektöre sunduğu katkılar için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
“İnsan büyüdükçe özgeçmişi küçülür”
Törende konuşma yapan Bersay İletişim Danışmanlığı Onursal Başkanı Ali Saydam mutluluğunu ifade ederken, şöyle konuştu; “Bu özel günde bizlerle bir arada olan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Her zaman altını çizdiğim bir husus var, insan büyüdükçe özgeçmişi küçülür. O yüzden daha gidilecek çok yol var. Bu yolda sizlerle birlikte yürüdüğüm için çok mutluyum, sağ olun, var olun.”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise bu özel gün için gönderdiği mesajda şunları kaydetti; “Sayın Ali Saydam’ın meslekte başarıyla geride bıraktığı 40’ıncı yılı vesilesiyle tebrik ederim. Türkiye’nin en köklü üniversitesinde Sayın Ali Saydam’a verilen berat, iletişim sektöründe böylesine duayen bir ismin 40 yılık birikimin ödüllendirilmesi anlamında da çok değerli. Sayın Saydam’ın ülkemizde gerçekleştirdiği başarılı iletişim çalışmaları, gerek kamuda, gerekse özel sektörde bir çok iletişimciye ilham vermiş, yol göstermiştir. İletişime 40 yılını adamış Sayın Saydam’ı yürekten kutluyor, nice başarılı seneler diliyorum.”
Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ise Ali Saydam’ın iletişim alanında gerçekleştirdiği çalışmaların, kılavuz olduğunu altını çizdi: “İletişim sektörünün duayeni Sayın Ali Saydam ve değerli ekibi 40 yıllık süreçte çok önemli işlere imza attılar. Yakından bilindiği üzere, dünya coğrafyaları siyasal, sosyal ve ekonomik dönüşüme şahit olurken, iletişim sektörü daha da gelişti ve birey kavramı ön plana çıktı. Tabii söz konusu bu süreçte, stratejik iletişim tüm sektörler için yeni yaklaşımlar getirdi. Sayın Saydam’ın 40 yıllık birikim, emek ve sektöre adanmışlığı ile yaptığı başarılı çalışmalar şirketlere kılavuz olurken, sektöre insan 

kaynağı kazandırması yönüyle de büyük değer taşıyor. Ben de böylesine kıymetli bir isimle çok önemli işlere imza attığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu tören vesilesiyle Sayın Ali Saydam’a teşekkür etme fırsatı bulmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Ülkemizde böylesine başarıların ödüllendirilmesi çok anlamlı. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi’nin yaptığı ev sahipliğini çok değerli buluyorum. Sayın Saydam’a nice 40 yıllar diliyorum.” 
Synchronis İletişim Ajans Başkanı Christian Langer ise, “Ülkenizdeki yaşam şekline, Türkiye’nin güzel yemeklerine, müziğine ve kültürüne ve hepsinden e öte Ali Saydam’a olan hayranlığım hiç bir zaman değişmeyecek. Kardeş olduk. İletişim, futbol, finans, girişimcilik her zaman derin sohbetlerimizin konusu oldu. Anlaşmazlıklarımız da oldu, ama Türkiye ve Almanya her zaman bizim gibi iyi birer ortak oldular.” sözleri ile Ali Saydam’a olan saygı ve hayranlığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın moderatörülüğünde, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün ve gazeteci yazar Avni Özgürel’in katılımlarıyla “Tüm anti propagandaya rağmen Türkiye için kamu diplomasisi” başlıklı panel düzenlendi. Panelde Türkiye’nin kamu diplomasisinde yaşadığı tıkanma noktaları masaya yatırıldı. 
 

Ekleme Tarihi: 8 Eki 2018 14:32