Ekonomi Güncelleme Tarihi: 5 Ara 2017 12:59

Erdoğan taşeron işçiye ve mevsimlik işçilere müjde verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamudaki istihdam edilen 450 bin ile belediyelerde istihdam edilen 400 bin taşeron işçi için çalıştıkları yerde istihdam edileceği müjdesini verdi. Erdoğan mevsimlik işçilerde sürenin uzadığını ve 4C statüsündaki işçilerin 4B'ye kaydırıldığını açıkladı.

Erdoğan taşeron işçiye  ve mevsimlik işçilere müjde verdi

AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. Erdoğan, "Kamudaki 450 bin ile belediyelerdeki 400 bin taşeron işçimiz çalıştıkları yerde istihdam edilecektir." diyerek müjdeyi verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"ÇALIŞTIKLARI YERDE İSTİHDAM EDİLECEKLER"

900 bin çalışanımızı ilgilendiren, kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenleme konusundaki düzenlemeye değinmek istiyorum.

Kamudaki 450 bin ile belediyelerdeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekkülerine istihdam edilecekler.

MEVSİMLİK İŞLERİN ÇALIŞMA SÜRELERİ 10 AYA ÇIKTI

23 bin kişi olan mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

4C STATÜSÜNDEKİLER 4B STATÜSÜNE KAYDIRILACAK

4C statüsünde çalıştırılan kardeşlerimiz de 4B statüsüne kaydırılıyor. Bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:

“Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler.

23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek.

Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.”

****

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu düzenlemenin 3ay içerisinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Bakan Sarıeroğlu Twitter'da şu mesajları verdi:

"HEPSİ KADROLU İŞÇİ OLACAK"

Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz.

Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçikardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak.

Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler

Ekleme Tarihi: 5 Ara 2017 12:59