Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Haz 2018 00:18

Gümrüklerde bir tam asrı aşan emek 109 yaşında

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) düzenledikleri Geleneksel İftar Yemeğinde mesleklerinin 109. yaşını bin dörtyüz davetli ile kutladı.

Gümrüklerde bir tam asrı aşan emek 109 yaşında

GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ 109. YAŞLARINI KUTLADI

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD); WOW İstanbul Hotel’de düzenledikleri “Geleneksel İftar Yemeği”nde mesleklerinin 109. Yaşını, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın üst yönetiminin, İTO Yönetiminin, çok sayıda gümrük müşavirinin, iş dünyasının ve STK temsilcilerinin katılımıyla kutladı. 

Gümrük Müşavirlik Mesleğinin 109. yılının kutlandığı gecede bir konuşma yapan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı Serdar KESKİN, gümrük müşavirlerinin, yüz binden fazla çalışanıyla gümrük işlemlerinin %91’ni gerçekleştirdiğini belirtti. 

Yüzdokuz yıllık meslek tarihlerinin yazılı ve görsel eserlerini “Gümrük Müşavirleri Müzesi”nde sergilediklerini de dile getiren İGMD Başkanı KESKİN, kurdukları müzenin dünyada ilk ve tek olduğunu belirtti.

Gümrüklerin sadece gümrük işlemlerinin yapıldığı yerler olmadığı dile getiren İGMD Başkanı Serdar KESKİN: “Gümrükler insan, hayvan sağlığının, çevrenin ve doğanın korunması, ülke güvenliğinin sağlanması, rekabet gücünün arttırılması için de çalışıldığı yerlerdir. Bu nedenle düzenlediğimiz milyonlarca beyannamede bu unsurlara dikkat ediyor, ülkemizin dış ticarette büyümesi için hassasiyetle ve etik çerçevesinde çalışıyoruz. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz.” dedi. 


 

Ekleme Tarihi: 14 Haz 2018 00:18