Ekonomi Güncelleme Tarihi: 4 Oca 2018 11:55

Halkbank'tan Hakan Atilla açıklaması: Bankamız taraf değil

Mehmet Hakan Atila'nın ABD'deki davada jüri tarafından suçlu bulunması üzerine Halkbank'tan açıklama geldi: Bahse konu davada bankamız taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır!

Halkbank'tan Hakan Atilla açıklaması: Bankamız taraf değil

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklu yargılandığı davada, hakkındaki 6 suçlamadan 5’inde suçlu bulunması üzerine Türkiye’den çifte açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, kararı ‘haksız ve talihsiz’ olarak nitelerken, Halkbankası ise ‘davanın tarafı’ değiliz savunmasında bulundu.

Atilla hakkındaki karar üzerine Halbankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama gönderdi. Atilla’nın yargılamanın ilk safhasında hakkındaki suçlamalardan bir bölümünde suçlu bulunduğu hatırlatılan açıklamada, “Bundan sonraki süreçte, verilen karar hakkında temyiz dahil tüm yasal yollara müracaat edilmesi imkan dahilinde olup dava ile ilgili hukuki süreç henüz sonuçlanmamıştır. Bahse konu davada bankamız taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır” denildi.

Mahkeme jürisi kararına dayanılarak, henüz sonuçlanmamış dava hakkında bankanın ‘güve ve itibarını sarsıcı’ haberler yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu durumun Bankacılık Kanunu’nun ‘itibarın korunması’ başlıklı maddesine aykırı olduğu uyarısı yapıldı.

Halkbank’ın verdiği hizmetleri ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun şekilde kesintisiz vermeye devam edeceği kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bankamız, tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere her zaman hassas bir şekilde uymakta olup uyum politikasını uluslararası standartlarda daha da geliştirmek için yoğun bir çaba harcamaktadır.

Bankamız tarafından, bankacılık hizmetleri sunulurken mevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaret uygulamaları dışında herhangi bir mekanizma, yöntem veya sistem kullanılmamaktadır. Yapılan dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık, şeffaf ve ilgili otoritelerce izlenebilir durumdadır. Bankamız, işlemlerindeki şeffaflık ve uluslararası düzenlemelere uyum politikasını bundan sonra da kararlı bir şekilde devam ettirecektir.

Ülkemiz ekonomisine 80 yıldır hizmet sunan Bankamızın, faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun, güçlü, güvenilir ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Ekleme Tarihi: 4 Oca 2018 11:55