Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 Nis 2018 16:35

Hepsiburada 2019 kadar 10.000 KOBİ hedefliyor

Anadolu şehirlerini adım adım gezen Hepsiburada Kayseri’de düzenlediği ‘E-Ticaret Zirvesi’nde Kayseri’de faaliyet gösteren KOBİ’ler, girişimciler ve esnaflarla bir araya geldi.

Hepsiburada 2019 kadar 10.000 KOBİ hedefliyor

Anadolu şehirlerini adım adım gezen Hepsiburada Kayseri’de düzenlediği ‘E-Ticaret Zirvesi’nde Kayseri’de faaliyet gösteren KOBİ’ler, girişimciler ve esnaflarla bir araya geldi. Hepsiburada, yıl sonuna kadar 10.000 KOBİ’ye ulaşarak, onları e-ticaretle tanıştırmayı ve işlerini e-ticarete taşımaları için yol göstermeyi hedefliyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Ömer Gürkan ve Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan’nın açılış konuşmalarını yaptığı etkinlik Kayserilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü olan Hepsiburada’nın, Anadolu şehirlerindeki işletmelerin e-ticarete geçişlerini desteklemek üzere hayata geçirdiği e-ticaret toplantılarının yeni durağı Kayseri oldu. 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Hilton Otel’de düzenlenen ‘Kayseri E-Ticaret Zirvesi’nde Hepsiburada yöneticilerinin yanı sıra Horoz Lojistik, İdeasoft, Foriba, Entegra gibi teknoloji ve finans sektörlerinin önde gelen şirketlerinin yöneticileri, e-ticaret potansiyelini artırma çözümlerini anlattı. Toplantıda sektör profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini yerel marka sahipleriyle paylaştı.

Kayseri ve çevre illerinden 500’ü aşkın işletme sahibinin katıldığı, yarım gün süren etkinlikte, Türkiye’de ve dünyada e-ticaretin durumu, dijital dönüşümde e-ticaretin önemi, online ödeme ve çözüm odaklı lojistik konu başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi. Eğitim seanslarının da yer aldığı etkinlikte, Kayseri’de e-ticaret yapan işletmelerin başarı hikâyeleri de işletme sahipleri tarafından paylaşıldı. KOBİ’ler ve işletme sahipleri online satışa başladıktan sonra cirolarında önemli bir artış gözlemlediklerini belirtirken, yaşadıkları dijital dönüşüm süreciyle birlikte çevre illere de hizmet vermeye başlamanın işlerini geliştirmekte büyük fayda sağladıklarını belirtti.

Etkinlikte konuşan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Hepsiburada, Türkiye’de dijitalleşmenin ve e-ticaretin öncüsü. Ancak biz çok iyi biliyoruz ki ülkede e-ticaretin büyümesi ve yaygınlaşması için KOBİ’lerin ve yerel markaların güçlenmesi ve daha aktif olması gerekiyor. Kayseri’yle birlikte 5.sini düzenlediğimizi Hepsiburada E-ticaret Zirveleriyle ilgili en büyük amacımız; KOBİ’leri yakında tanımak, e-ticarete girmelerini ve işlerini e-ticarette büyütmeleri konusunda destek olmak. Türkiye ekonomik büyümesinin üzerinde, her sene en az %30 büyüyen bir pazarda işini kurmak ya da büyütmek, dijitalleşen dünyada kaçınılmaz durumda. Bugün Hepsiburada her ay 80 milyonun üzerinde trafik ve 25 milyonun üzerinde ziyaretçi alıyor. Türkiye’de internetten alışveriş yapmak isteyenlerin %65’i Google’da arama yaparken %61’i de Hepsibrada’da ürün araması yapıyor. Hepsiburada’nın tedarikçileri ve müşterileri için satış platformunun yanı sıra bir pazarlama platformu olduğunu da söylemek mümkün. Beraber çalıştığımız firmaların e-ticarete bakışını da bu şekilde değiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konunun gelişimine önem verdiğimiz için özellikle de KOBİ’lerin e-ticarete katılımını artırmak için yerelleşmeye önem verip, şehir şehir dolaşıyoruz. Yıl sonuna kadar düzenleyeceğimiz e-ticaret zirveleriyle 10.000 KOBİ’ye ulaşmayı, onları e-ticaretle tanıştırmayı ve işlerini e-ticarete taşımaları için yol göstermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Erturan sözlerine, “Pazar lideri olarak, e-ticaret pazarını büyütmek gibi bir misyonumuz var. Dolayısıyla daha çok KOBİ ve girişimcinin e-ticarete katılmasını istiyoruz ve bunun için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hedefimiz siz iş ortaklarımızın ürünlerini doğru pazarlara en etkin şekilde götürmesini sağlamak. Bu anlamda da Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak Türkiye ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde devam etti.

Hepsiburada Pazaryeri Eğitimi Verildi

Kayseri’de faaliyet gösteren işletmelerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ikinci bölümünde ise Hepsiburada iş ortakları ve iş ortağı olmaya karar veren katılımcılara pazaryeri eğitimi verildi. E-ticarete geçiş için yapılması gerekenlerin adım adım anlatıldığı eğitimde; online ödeme sistemleri, dijital pazarlama yöntemleri, çoklu kanal yönetimi, teslimat konularında detaylar aktarıldı.

Ekleme Tarihi: 9 Nis 2018 16:35