Ekonomi Güncelleme Tarihi: 17 Ağu 2017 17:35

ING Bank yönetiminde yeni atama

2014 yılından bu yana ING Bank KOBİ Bankacılığı ve Ödeme Sistemleri Direktörlüğü görevini yürütmekte olan Yücel Ölçer, BDDK onayına bağlı olarak 1 Eylül 2017 tarihinde “ING Bank Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” ve “İcra Kurulu Üyesi” olarak atanacaktır.

ING Bank yönetiminde yeni atama

ING Bank Türkiye’ye 2013 yılında katılan Yücel Ölçer, bankanın bireysel bankacılık iş ortaklıkları yapısının ilk adımlarının atılmasına liderlik etmiş ve ING Bank KOBİ Bankacılığının bugün ulaştığı başarılı konuma gerek saha yönetimi gerekse süreç ve altyapısal iyileştirmeler ile büyük katkı sağlamıştır. Yücel Ölçer, KOBİ Bankacılığı çalışma büyüklüğünün 3 katına ulaşmasında ve KOBİ segmentli müşteri adetlerinin 4 kattan fazla artmasında kritik bir rol üstlenmiştir. Finansal sonuçların yanı sıra, Banka içerisinde en yüksek çalışan memnuniyeti skoruna sahip ekiplerden birisinin yaratılmasında destekleyici bir liderlik sergilemiştir.

ING Bank bünyesinde yetişerek İcra Kurulu üyeliğine yükselen Ölçer, üstlendiği Operasyon Genel Müdür Yardımcılığı görevi kapsamında bankanın mutlu müşteri odağı ve akıllı teknoloji kullanımı vizyonu paralelinde operasyonel gelişim sürecinin yürütülmesine liderlik edecektir.

Yücel Ölçer özgeçmişi

Purdue Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra Chicago Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Ölçer, iş yaşamına 2001 yılında ABD’de Deloitte Danışmanlık’ta başlamıştır. 2007-2013 yılları arasında McKinsey & Company Türkiye’de yardımcı ortak olarak görev yapmıştır. Danışmanlık kariyeri boyunca, bankacılık hizmet modellerinin belirlenmesi ve operasyonel dönüşüm gibi alanlarda küresel bankalarda çeşitli sorumluluklar üstlenmiştir.

Yücel Ölçer, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ekleme Tarihi: 17 Ağu 2017 17:35