Ekonomi Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2018 15:48

İşkur'un KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri başladı

Workinton, Türkiye İş Kurumu İŞKUR’u, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB işbirliği ile yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne hem evsahipliği hem de eğitim veren kurum olarak katkı sağlıyor.

İşkur'un KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri başladı

İŞKUR, KOSGEB işbirliği ile 27 Ağustos’ta başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, 3, 10 ve 17 Eylül tarihlerinde Workinton Kavacık Şubesi’nde devam ediyor. Her hafta e-devlet üzerinden başvuruların kabul edildiği ve KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen eğitimler sonrasında girişimci adayları, KOSGEB’in 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi desteğinden yararlanma imkanı buluyor.
Workinton, gerek bünyesinde yer alan Kuluçka Merkezi Workincubation, gerekse yeni fikirleri büyütüp geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi ve Türkiye'nin ilk bilim odaklı çocuk ve genç kuluçka merkezi olan Fikir Değirmeni gibi işbirlikleri ile girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde önemli rol üstleniyor.

Kendisi de bir girişimcilik başarı öyküsü olan Workinton’ın, startup’ları geleceğe ve global rekabete hazırlayan bir misyon üstlendiğini belirten Workinton CEO’su Pınar Massena, “Devletin girişimciliği destekleyen iki köklü kurumu İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin bir parçası olmaktan mutluyuz. Böylelikle Kuluçka merkezlerimizde edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimlerimizi yeni girişimci adaylarına aktarma fırsatı buluyoruz. Girişim Benim Sivil Toplumu Destekleme Derneği ile birlikte Workinton Kavacık şubemizin evsahipliğinde gerçekleşmekte olan eğitimlerimiz önümüzdeki dönemde de devam edecek. Hedefimiz her ay 100 girişimci adayının Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nden yararlanması” dedi.

Workinton,Kuluçka Merkezi Workincubation aracılığıyla 2 yıldan bu yana teknoloji tabanlı startuplara kucak açıyor. Yapılan çağrılar kapsamında jüri üyeleri değerlendirmesini geçmeyi başaran startuplar, Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma adlı 3 farklı program içinde değerlendiriliyor. Startup’lara, Workinton Kuluçka Merkezi’nde geniş iş bağlantısı (Networking), mentorluk ve danışmanlık, çalışma alanı ve altyapı desteği, bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı ile eğitim, seminer ve atölye desteği veriliyor, avantajlar sunuluyor.

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2018 15:48