Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 14:33

KIKO Milano Türkiye'de 1. yılını kutluyor

1997 yılında Stefano ve Antonio Percassi tarafından kurulan KIKO Milano, 20. yılını tasarımcı iş birlikleri ile daha da unutulmaz kılıyor.

KIKO Milano Türkiye'de 1. yılını kutluyor

İtalya'nın lider kozmetik markası KIKO Milano, 2017 yılında güzellik sektöründe 20. yılını kutluyor. İlk mağazası, 1 Eylül 1997'de tarihi bir Fiorucci mağazası içinde açılan KIKO Milano’nun ilk amiral gemisi mağazaları, mimarlar Francesco ve Alessandro Mendini tarafından tasarlandı. Geçtiğimiz 20 yılda KIKO, tüm profesyonel ve kişisel makyaj ihtiyaçlarını karşılayan ton ve doku dizisi ile güzellik tutkunlarının kalbini fethetti. Geniş ürün yelpazesine sahip KIKO Milano; renk, eğlence, inovasyon ve deneyim ile eş anlamlı olmasıyla farkını ortaya koyuyor.

Bugün üçte biri İtalya'da olmak üzere 20 ülkede yaklaşık 1000 mağazaya sahip KIKO Milano, Avrupa'nın yanı sıra Türkiye, Orta Doğu, Amerika Birleşik Devletleri, Hong Kong, Hindistan ve Brezilya'da farklı lokasyonlarda bulunan mağazalarında makyaj tutkunları ile buluşuyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk mağazasını Capacity’de açan KIKO Milano büyümesine İstinyePark, Tepe Nautilus, Forum İstanbul, Ataşehir Watergarden, Buyaka mağazaları ile devam etti. İstanbul dışındaki ilk mağazasını Kasım 2016’da Bursa Zafer Plaza’da açan KIKO Milano’nun mağaza sayısı Ankara Kentpark AVM ve İzmir Optimum AVM mağazaları ile birlikte Mart 2017’de 9’a ulaştı.

İtalyan modernliğinin bir örneği olan KIKO; aralarında makyaj, cilt bakımı ve güzellik aksesuarlarının da bulunduğu 1400'ün üzerinde ürünü ve her yıl sınırlı sayıda koleksiyonda sunulan 1000'in üzerinde yeni ürünü ile sanat, moda ve tasarım ile özdeşleşiyor.

İlk kez mimar Massimo Losaghini ve sonra dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma tarafından tasarlanan KIKO mağazaları, her zaman dinamik, eğlenceli, yenilikçi olmalarının yanı sıra sürekli bir evrim içinde olmalarıyla da dikkat çekerken aynı zamanda sürdürülebilir ve teknolojik olma özelliklerini de taşıyor.

Güzellik sektöründe 20. yılını kutluyor

20. yıl dönümü için KIKO, 7 farklı tasarımcıya sahip uluslararası markalarla iş birliklerine imza attı. Seçilen tasarımcılar, ilki Mart ve sonuncusu Kasım 2017'de satışa sunulmak üzere yedi sınırlı üretim kapsül koleksiyon tasarladı. SuperDuper Hats tarafından tasarlanan Less is Better Mart ayında, Leitmotiv’in tasarımı Tropic Heat Nisan ayında, Arthur Arbesser’in Active Fluo’su Mayıs ayında mağazalarda yerini alırken, KIKO’nun 20. yılına özel kapsül koleksiyonları Haziran ayında Benedetta Bruzzichese’in kapsül koleksiyonu Mini Divas, Eylül ayında Isa Arfen’in Asian Touch’ı, Ekim ayında Giannico’nun Candy Split’i ve Kasım ayında Au Jour le Jour’un Into the Dark koleksiyonu ile devam edecek.

KIKO’nun sürprizleri bu kapsül koleksiyonlarla da bitmiyor. 20. yıla özel olarak bir bileklik hazırlayan KIKO Milano, güzellik tutkunlarına bu bilekliği tasarımcılar tarafından hazırlanan kapsül koleksiyonlara ait bileklik uçları ile süsleme imkanı sunuyor.

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 14:33