Ekonomi Güncelleme Tarihi: 22 Şub 2018 23:18

KOBİ’lere sıfır komisyon ile 1 dakikada online dükkân

Bikoshu, esnaf ve KOBİ’lere “0” komisyon ile 1 dakikada online dükkân açma imkânı sağlıyor. Esnaf ve KOBİ’ler böylece dijital çağa hızlı ve ekonomik olarak adım atıyor, global ve yerel devlerle rekabet imkânı yakalıyor.

KOBİ’lere sıfır komisyon ile 1 dakikada online dükkân

Online pazaryeri Bikoshu, dakikalar içinde kendi web sitesinden dükkân açma fırsatı sunuyor. Misyonunu, “mahallede, eve veya işyerlerine servis yapan esnaf ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne öncülük etmek” olarak belirleyen Bikoshu’ya üye olan esnaf ve KOBİ’ler böylece komisyon ödemeden sipariş almaya başlayabilecek.

Yeni uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan Bikoshu Kurucu Ortağı Ceylan Ece Keremoğlu, şimdiden Bikoshu Kurumsal hizmetinden yararlanarak dükkân açan 1000’in üzerinde esnafın sipariş almaya başladığını belirterek; restoran, büfe, market veya kuru temizleme fark etmeksizin tüm esnafların bu fırsattan yararlanmaları ve bu hizmeti kullanmaları gerektiğini önemle vurguluyor. Keremoğlu’na göre, esnafların Bikoshu platformunda komisyonsuz dükkân açması satışlarını artırmalarına açık bir fayda sunuyor.

Bikoshu Kurucu Ortağı Ceylan Ece Keremoğlu, esnafın ayakta kalması için en önemli çıkış yolunun Bikoshu gibi uygulamalarla dijitalleşmesi olduğunun altını çiziyor. Bikoshu’nun Türkiye’de hizmet vermeyi hedeflediği esnaf ve KOBİ sayısı 500 binin üzerinde.
Mahalle esnafının en büyük rekabet avantajı müşterisine olan fiziki yakınlığı ve mahalle ortamının verdiği bilinirlik ve güven duygusu.

Öte yandan, mevcutta kapıya hizmet getiren birçok yerli büyük oyuncu yanında, “last mile” lojistiğinde büyüme stratejisi güden global dijital oyuncuların da Türkiye pazarına girmesi esnaf ve KOBİ’ler için büyük bir tehdit. Uzmanlara göre bir web sitesine tıklamak ile bir kapıyı çalmak arasındaki kalın çizgi giderek bulanıklaşıyor ve perakende radikal bir dönüşüme sahne oluyor.

Ceylan Ece Keremoğlu’na göre Bikoshu, tam da bu noktada devreye giriyor. Sağladığı dijital dönüşüm fırsatı ile 500 bin esnaf ve KOBİ’nin güçlerini birleştirmesini ve fiziki yakınlıklarının vermiş olduğu rekabet avantajını teknoloji ile birleştirerek rekabette bir adım daha öne çıkmalarını sağlıyor.

Ekleme Tarihi: 22 Şub 2018 23:18