Ekonomi Güncelleme Tarihi: 1 Şub 2018 16:20

MİT'in 'terör örgütü bağlantısı var' dediği firmalar ihalelerden men edilecek

Yeni kanunla MİT'in 'terör örgütleriyle bağlantısı var' dediği firmalar ihaleye giremeyecek. Düzenlenen raporlar hakkında MİT görevlilerinin cezai bir sorumluluğu olmayacak.

MİT'in 'terör örgütü bağlantısı var' dediği firmalar ihalelerden men edilecek

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre, Kamu İhale Yasası'nda yapılan değişiklikle MİT, Emniyet ve kamu görevlilerine, 'ihalede dokunulmazlık' getirildi.

Yapılan değişiklikle, haklarında 'terör ve örgütlü suçlarla irtibatı olduğu' yönünde istihbari rapor verilen kişi ve firmalar, devlet ihalelerine giremeyecek. ‘Gizli tutulacak'  rapordan dolayı, kişi veya firmaların ihaleye girmelerini engellediği gerekçesiyle, MİT, Emniyet ve diğer kamu görevlilerinin, hukuki ve mali sorumluluğu da olmayacak.

Habere göre, yapılan değişiklikle 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na şu hüküm eklendi:

"Terör örgütlerine iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen gerçek ve tüzel kişiler ile bu kapsamda olduğu Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından bildirilen yurtdışı bağlantılı gerçek ve tüzel kişiler, ihale dışı bırakılır. Bu kapsamdaki işlemlerin yürütülmesinde görev alan kamu görevlilerinin, yaptıkları iş ve işlemler nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz. Bu faaliyetler çerçevesinde elde edilen bilgi ve kayıtları, hukuka aykırı olarak kullanan, bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre cezalandırılır."

Ekleme Tarihi: 1 Şub 2018 16:20