Ekonomi Güncelleme Tarihi: 17 Eyl 2018 12:51

ODE’de çalışan memnuniyet puanları arttı

ODE Yalıtım, ‘paylaşım kültürü’ odağıyla hayata geçirdiği iç iletişim faaliyetleriyle, çalışan memnuniyetini bir önceki yıla göre 8 puan artırdı.

ODE’de çalışan memnuniyet puanları arttı

ODE’nin bağımsız bir danışmanlık firmasıyla yürüttüğü Çalışan Memnuniyeti Anketi’nin sonuçlarını değerlendiren ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Direktörü Kenan Barış Demirdelen, “ODE olarak beyaz yakada 8 puan, mavi yakada ise 9 puanlık bir artış sağlayarak önemli bir başarıya imza attık. Aslında memnuniyet anketlerinin hızlı düşüş göstermesi kolay iken birkaç puan yukarıya taşınması oldukça zordur. Anlamlı bir artış için genel memnuniyet düzeyinde önemli bir artış olması gerekir” dedi.

Yalıtımda dünya markası olma hedefine tüm paydaşlarını odağına alarak ilerleyen ODE Yalıtım, yürüttüğü iç iletişim faaliyetleriyle hem beyaz hem de mavi yaka çalışanlarında memnuniyeti önemli oranda artırdı. Bağımsız bir danışmanlık firması tarafından yürütülen Çalışan Memnuniyeti Anketi’ne göre ODE’de çalışan memnuniyeti, beyaz yakada % 13 artışla 8 puan; mavi yakada ise % 17 artışla 9 puan yükseldi.

“Amacımız taklit edilemeyen bir kurum kültürü oluşturabilmek”

Yaptırdıkları anket sonuçlarının, iç iletişim çalışmalarında doğru yolda ilerlediklerinin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Direktörü Kenan Barış Demirdelen, “Çalışan memnuniyetimizin önceki sonuçlara göre artış göstereceğini bekliyorduk ama artış oranı beklentimizin ötesinde gerçekleşti. Bu durumdan da son derece memnunuz. İK alanındaki çalışmalarımızın odağı, ODE’nin başarısında da büyük payı olan paylaşım odaklı kurum kültürüne dayanıyor. Paylaşım kültürümüzün özünü ise yardımseverlik, açık iletişim, takım oyunu, pozitif yaklaşım, sorumluluk alma, şeffaflık, yenilikçilik ve hız kavramları oluşturuyor. Amacımız yalnızca nitelikli insan kaynağı ile rekabet avantajı sağlamak değil; çalışanlarımızın gelişimine katkıda bulunup, memnuniyet ve bağlılıklarını en üst düzeyde sağlayarak taklit edilemeyen bir kurum kültürü oluşturabilmek” şeklinde konuştu.

“3P ile çalışanlarımızı geleceğe çok daha güçlü bir şekilde hazırlıyoruz”

ODE olarak bu yılın başında sektörlerinde bir ilke imza attıklarını ve paydaşlarıyla birlikte büyüme hedefleri doğrultusunda Paydaş Paylaşım Platformu 3P’yi kurduklarını hatırlatan Demirdelen, şöyle devam etti: “Yurt içi ve yurt dışındaki tüm paydaşlarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz etkinlik, eğitim ve seminerleri bu çatı altında buluşturduk. Bu sayede, paydaşlarımızın en önemli parçası çalışanlarımızı da geleceğe çok daha güçlü bir şekilde hazırlıyoruz. Çalışanlarımızla her yıl bir araya geldiğimiz paylaşım toplantılarını da artık bu platform çatısı altında yapıyoruz. Yıllık paylaşım toplantılarında geçmiş yılı değerlendiriyor, gelecek yıla ilişkin ise hedeflerimizi çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Tüm gün süren bu toplantımız, akşam gala yemeği, plaket ve ödül töreni, ardından ise canlı müzik eşliğinde eğlence ile devam ediyor. Bunun haricinde iç iletişim faaliyetlerimiz kapsamında fabrika çalışanlarımızla yemek organizasyonları düzenliyoruz. Ayrıca Satış ve Pazarlama departmanı çalışanlarımızla yılda iki kez, Eğitim ve Gelişim Programımızda buluşuyor, 3 gün süren bu programlarımızı farklı şehirlerde gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Orhan Turan ile lokasyon bazında tüm çalışanlarımızı belirli periyodlarda bir araya getiriyor, bu anlamda iletişim kanallarını sürekli açık tutuyoruz. Çalışanlarımızın ODE’nin bugünlere nasıl geldiğini, vizyonunu, hedeflerini ilk ağızdan dinledikleri bu buluşmalar, son derece verimli geçiyor.”

Eğitim desteği de veriyor

“2011 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi partnerliğinde devam eden Yüksek Lisans programımız çerçevesinde yetenek havuzumuzdan belirlenen arkadaşlarımızı MBA yapmaya gönderiyoruz” ifadesini kullanan Kenan Barış Demirdelen ayrıca “Turquality Yönetici Geliştirme Programı kapsamında her yıl 2 arkadaşımız Koç, Sabancı, İstanbul ve Bilkent üniversitelerinden birinde, 6 ay süren eğitim programına katılıyor. Ayrıca her arkadaşımız yılda 4 defa kendilerinin seçeceği eğitimlere katılma hakkına sahip” diye konuştu.

“ODE’de hedef, yüksek çalışan memnuniyeti olmaya devam edecek”

İç iletişim faaliyetleri kapsamında ayrıca, yıl içinde happy hour’lar, bowling, karaoke ve masa tenisi turnuvaları, futbol ve basketbol maçları gibi farklı etkinliklere de imza attıklarını kaydeden Demirdelen, “Bunların haricinde ODE’de takım elbise ve kravat zorunluluğunu kaldırdık. İşyerine uygun rahat giyim (business casual) uygulamasına geçtik. Cuma günleri ise serbest kıyafet uygulamamız bulunuyor. Ayrıca ODE’de öneri ve ödül sistemimizi çok daha etkin ve yalın hale getirdik. Mavi yaka çalışanlarımıza ise, mevcut haklarına ek olarak; yılda üç defa erzak yardımı, bir defa yakacak yardımı, bir kez de giyim yardımı uygulamasını hayata geçirdik. Çalışanlarıyla birlikte büyüyen ODE’nin hedefi, çalışan memnuniyetini sürekli yükseltmek olacaktır. Bu doğrultuda İK uygulamalarımızla çalışanlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımlar atmaya, kurum kültürümüzü sağlam temelleri üzerinde yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi: 17 Eyl 2018 12:51