Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 Haz 2017 15:35

Posta ile hangi maddeler gönderilemez?

Kurallar çerçevesinde bazı maddeler postayla gönderilemiyor. Postayla gönderilmesi yasaklı maddelerle ilgili ayrıntılı bilgiyi PTT'nin internet sayfasından öğrenebilirsiniz.

Posta ile hangi maddeler gönderilemez?

Dünya Posta Birliği’nin (UPU) kurucu ülkeleri arasında yer alan Türkiye, uluslararası posta taşımacılığında dünyada önemli bir pozisyonda bulunuyor.

Ülkemizin millî posta teşkilatı PTT, hem yurt içinde hem de yurt dışında kaliteli hizmet verebilmek adına hiç durmadan çalışıyor.

Haberleşme ve lojistik alanında büyük ilerlemeler kaydedilmesi, özellikle e-ticaretin yaygınlaşmasıyla posta taşımacılığı son derece önemli hale geldi. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kargo göndermek mümkün.

Ancak bunu UPU’nun belirlediği kurallara göre yapmak gerekiyor. Bu kurallar çerçevesinde bazı maddeler postayla gönderilemiyor. 
Hangi maddelerin postayla gönderilip gönderilmeyeceği ülkeye göre de değişiyor.

Örneğin pek çok ülke aseton, havai fişek, yangın söndürücü, boya, mürekkep, çakmak, evcil hayvan, cıva gibi ürünlerin postayla yurt içine girmesine veya yurt dışına gönderilmesine izin vermiyor.

Postayla gönderilmesi yasaklı maddelerle ilgili ayrıntılı bilgiyi http://ptt.gov.tr/ptt/#!ptt_turpex_1 adresinden edinmek mümkün.

Ekleme Tarihi: 30 Haz 2017 15:35