Ekonomi Güncelleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:42

Standard and Poor's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi. Açıklamada, enflasyon ve döviz baskısının durdurulamaması halinde Türkiye'nin finansal istikrar gücünü kaybedebileceği belirtildi.

Standard and Poor's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin, “yatırım yapılabilir düzeyin altında” bulunan kredi notunu ve “negatif” olan not görünümünü değiştirmedi.

S&P’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notu “BB”, yerli para cinsinden notu “BB+”, not görünümü ise “negatif” olarak belirtildi. Türkiye ile ilgili son değerlendirmesini 5 Mayıs’ta yapan S&P, kredi notunu değiştirmemişti.

Açıklamada, Türkiye’de para politikalarının enflasyon ve döviz baskılarını durdurmakta yetersiz kalması durumunda, ülkenin ekonomik ve finansal istikrar gücünü kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Özel sektörde doların yaygın kullanılmasının, liranın ekonomiye olan desteğini sınırlandırdığına dikkat çekilen açıklamada, 2017’nin ilk yarısında Türkiye’de yatırımların hızla arttığı, bu yatırımların çoğunun kamu inşaat alanında yoğunlaştığı belirtildi.

S&P’nin yanı sıra Fitch ve Moody’s de Türkiye’nin notunu “yatırım yapılabilir düzey”in altında tutuyor.

Ekleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:42