Ekonomi Güncelleme Tarihi: 26 Tem 2017 02:59

Termikel “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında

İstanbul Sanayi Odası (İSO) “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın” 2016 yılı sonuçlarını açıkladı.

Termikel “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında

Kökeni 1960’lı yıllara uzanan “500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” her yıl coğrafi olarak tüm Türkiye’yi, iktisadi olarak da sanayi sektöründe faaliyet gösteren tüm kuruluşları kapsıyor. Araştırma sonucunda listeye 100 yeni firma eklenirken ankastre sistemlerdeki endüstriyel tasarım ve spesifik üretimleri ile pazar lideri olan Termikel ve Termikel Grup firmalarından Elektromed A.Ş “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında yer alıyor…

1957 yılında Kayseri’de üretim çalışmalarına başlayan Termikel, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yerli üretim davlumbaz, ocak ve fırın üreten fabrikası. Termikel, dünya markası olma yolunda hızla ilerleyerek geniş ihracat hacmi, yerli ve yabancı müşterilerin beklentileri, modern dünya trendleri gibi birçok alanda ilklere ve yeniliklere öncülük ediyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda“ yer alan Termikel sektörde konumunu sağlamlaştırıyor. 2 bini aşkın çalışan ile 75 ülkeye ihracat, 110 markaya üretim yaparak emeklerinin karşılığını aldıklarını belirten Termikel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya : “2016 yılı ihracat ciromuz 100 Milyon TL. İhracatımızın yüzde 68’ini Avrupa’ya, yüzde 3’ünü Güney Amerika’ya, yüzde 9’unu Orta Doğu ve Afrika’ya, yüzde 18’ini Asya’ya, yüzde 2’sini de Avustralya’ya gerçekleştiriyoruz. Her yıl sonu ciro hedeflerimizin üzerinde rakamlar ile karşılaşmamız bizleri motive ediyor ve daha büyük yatırımlar yapmamıza zemin hazırlıyor. Yıllık 1.5 Milyon adet üretim kapasitesindeki fabrikamız yüksek kalite seviyesinde, akredite belgelendirme kuruluşları tarafından onaylanmış CE sertifikasına sahip. Ürünlerimiz birçok kanaldan satışa sunularak tüketici ile buluşuyor“ dedi. 

Ekleme Tarihi: 26 Tem 2017 02:59