Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 Eyl 2017 12:32

TOMA’cı Güngör'ün ortağı Derbazlar ByLock'çı çıktı

Kamuoyunda “TOMA’cı Güngör” olarak bilinen Güngör Çepni’nin ortağı Ömer Derbazlar’ın FETÖ üyesi olmaktan Silivri Cezaevi’nde tutuklu olduğu ortaya çıktı.

TOMA’cı Güngör'ün ortağı Derbazlar ByLock'çı çıktı

Kamuoyunda “TOMA’cı Güngör” olarak bilinen Güngör Çepni’nin ortağı Ömer Derbazlar’ın FETÖ üyesi olmaktan Silivri Cezaevi’nde tutuklu olduğu ortaya çıktı.

Güngör Çepni’nin Birleşik Gayrimenkul adlı şirketteki ortağı Ömer Derbazlar’ın şirkete ait cep telefonunda “ByLock” bulunduğu tespit edildi.

FETÖ üyesi suçlamasıyla İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017/218 dosyası ile yargılanan Derbazlar’ın, telefon rehberinde yer alan 29 kişinin “ByLock” programı kullandığı iddia edildi. Tutuklu yargılanan Ömer Derbazlar’ın avukatlığını ise, Güngör Çepni’nin Birleşik Gayrimenkul şirketinin avukatının üstlenmesi dikkat çekti.

İşte Güngör Çepni’nin ortağı Ömer Derbazlar hakkındaki karar ve avukatının savunması: 

İşte İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararı ve Ömer Derbazlar’ın avukatı Mustafa Şehitoğlu’nun yaptığı savunma.

ODATV YAZMIŞTI

Güngör Çepni’nin, Bank Asya’yı kurtarma operasyonunda adı geçen AKFA Holding ile ticari ilişkilerini Odatv ortaya çıkarmıştı. Çepni’nin adı daha sonra Maliye Bakanlığı’ndan satın alınan gayrimenkullerden sekiz daireyi aynı gün AKFA Holding’e satmasıyla gündeme gelmişti. İlginç satış 25 Ağustos 2015’te gerçeklemişti. AKFA Holding’in sahibi Fatih Akbaş’ın adı, el konulan Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırarak bankayı kurtarma operasyonunda geçiyordu. Güngör Çepni'nin adının Fethullah Gülen Cemaati ile birlikte anılmasına ise, Çepni'nin avukatlarından karşı yanıt gelmişti. Avukatları Çepni'nin Fethullah Gülen ile bir tanışıklığı olmadığını öne sürmüştü.

Oysa, Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Güngör Çepni ile ilgili çarpıcı iddiaları köşesine taşımıştı. Yalçın Bayer, “Mücahit Arslan’ın sağ kolu Güngör Çepni” ifadesini kullanmıştı.

Odatv, Mücahit Arslan hakkında önemli haberlere imza atmıştı:

“GAZETECİLERİ VE İŞ ADAMLARINI PENSİLVANYA’YA GÜLEN’E GÖTÜREN KİŞİ” İDDİASI

Bir dönem AKP’li Mücahit Aslan’a yakın olan Güngör Çepni hakkında, Yalçın şunları yazmıştı:

“Samimi olduğu AKP’li abilerin onun ‘paralelci’ olduğunu, öz abisinin, Fetullah Hoca’nın Kadıköy İmamı olan kardeşi Tuncay Çepni’yi tam olarak tanımıyorlardı. Demek ki, AKP’li kadrolar, daha bu yapıyı öğrenememişlerdi. O arada gelen bir telefonda, ‘Bazı gazetecileri ve ünlü iş adamları Pensilvanya’ya Gülen’e götüren kişi Güngör Çepni’dir’ denmişti.”

ÇEPNİ’NİN ORTAĞINA HAPİS CEZASI

Öte yandan, Özelleştirme İdaresi'nin Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Projesi'ndeki 341 dairesini 577 Milyon TL'ye alan Birleşik Gayrimenkul İnşaat A.Ş.'nin ve Güngör Çepni'nin ortağı Ömer Derbazlar resmi evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Birleşik Gayrimenkul; Güngör Çepni, Ömer Derbazlar ve Yakup Karagöz ortaklığında kurulmuştu. 50 bin liralık sermayesiyle dikkat çeken şirket Four Winds Residence'taki 341 bağımsız bölüme 577 milyon lira teklif etmişti.

Süheyla Kaplan / Almanya

(Odatv)

Ekleme Tarihi: 11 Eyl 2017 12:32