Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2018 14:19

Vakıfbank mobil bankacılığına "temassız ödeme" özelliğini ekledi

VakıfBank, 3,2 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Mobil Bankacılık uygulamasında ‘temassız ödeme’ özelliğini aktive etti. Kredi kartı kullanmadan işlem yapmaya imkan tanıyan bu özellik sayesinde alışverişler hızlanıp pratikleşecek.

Vakıfbank mobil bankacılığına

Müşteriler, kredi kartlarını uygulama üzerinde bir kez tanımladıktan sonra temassız POS cihazlarına sadece cep telefonlarını okutarak hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilecekler. Böylelikle alışverişler pratikleşirken herhangi bir güvenlik endişesi de yaşanmayacak.

Nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar, Mobil Bankacılık uygulamasında yer alan ‘Mobil Temassız Ödeme İşlemleri’ menüsünden kartlarını mobil işleme tanıttıktan sonra 90 TL altındaki alışverişlerini temassız POS cihazlarına telefonlarını okutarak yapabilecekler. 90 TL üzeri işlemlerde ise kullanıcıların cep telefonlarını POS cihazına okuttuktan sonra kart şifrelerini girmeleri gerekecek.

Temassız ödeme özelliğini kullanmak için Google Play’den ‘VakıfBank Mobil Bankacılık’ uygulamasını indirmek ve aktive etmek yeterli oluyor. Özellik, NFC teknolojisini destekleyen ve Android 5.0 ve üzeri işletim sistemine sahip telefonlarda çalışıyor.

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2018 14:19