Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 May 2017 11:59

Verifone finans dünyasını CFO Summit 2017’de buluşturdu

Finans sektörünün profesyonellerini bir araya getiren CFO Summit 2017, 11 Mayıs’ta Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirildi. Katılımcılara, dijitalleşmenin sektörler üzerindeki etkisi ve finans sektörünün dönüşümüne dair bilgiler verdi.

Verifone finans dünyasını CFO Summit 2017’de buluşturdu

Ödeme sistemleri devi Verifone’un resmi sponsorluğunda düzenlenen Zirvenin konuşmacılarından Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı & Genel Müdürü Onur Altınbaş katılımcılara, dijitalleşmenin sektörler üzerindeki etkisi ve finans sektörünün dönüşümüne dair bilgiler verdi.

Artık gelenekselleşen CFO Summit -2017 bu yıl, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın yanı sıra iş dünyası, ekonomi ve finans sektöründen pek çok önemli ismi Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de bir araya getirdi. Dünya ödeme sistemleri devi Verifone resmi sponsorluğunda düzenlenen zirvede, CFO fonksiyonunun değer yaratma ve şirket stratejisi belirlemedeki rolü masaya yatırılırken; finans sektörünün nabzını tutacak pek çok oturumda da, Türkiye’nin önde gelen firmalarının CFO’ları, finans-bankacılık-ekonomi alanlarında uzmanlar ve kanaat önderleri konuşmalarıyla yer aldı.

Finans Sektöründe Dönüşüm Başladı

Dijital Dönüşüm: Çarpan Etkisi ve CFO'nun Rolü oturumuna konuşmacı olarak katılan Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı & Genel Müdürü Onur Altınbaş, konuşmasında ödeme sistemlerinin geleceği ve dijitalleşmenin finans dünyasına etkilerini konuklarla paylaştı. Her geçen gün büyüyen dijital ekosistemde, finans sektörünün geleneksel iş yapış modellerinin değiştiğini belirten Altınbaş;

“Teknolojiyi takip eden değil, teknolojiyi üreten ve piyasaya sunan bir marka olarak, teknolojiyi merkezime alıyor ve müşterilerimize sunduğumuz hizmet ve çözümlerde en yeni teknolojiyi kullanmaya büyük önem veriyoruz. Ödeme terminallerini bulut tabanlı platformlar ile internete bağlayarak, dijital dünyayla mağaza içi alışveriş deneyimlerini birleştiriyor ve tüketici ile işletme arasındaki bağı yeni nesil dijital bir platforma taşıyoruz. Verifone dijitalleşme konusunda öncü şirketler arasında yer alıyor. Yeni nesillere bu değişimi öğretmek ve onları bu sürece adapte etmek oldukça önemli. İşin sırrının eğitim olduğuna inanıyoruz, özellikle şirket için eğitimlerimizde bu değişimi öğretmek ve tüm yenilikleri takip etmenin önemini vurguluyoruz” dedi.

“Donanım üreten bir şirketten servis veren bir şirkete dönüşüyoruz”

Yazılım alanında bulut tabanlı platformda, kendi mühendislerinin geliştirdiği yazılımları kullandıklarını belirten Altınbaş: “Türkiye, inovasyon açısından dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Verifone olarak inovatif yaklaşımımızla geliştirdiğimiz veri merkezimizde bankacılık işlemleri için servis hizmet sürekliliğini sağlamak adına son teknoloji ürünler kullandık ve ödeme sistemlerinin yeni nesil veri merkezini kurmuş olduk. Kaynak kodları bizim tarafımızdan geliştirilmiş bir sistem kurduk ve büyük katma değer yarattık.”

Donanım üreten bir şirketten servis veren bir şirkete dönüşüm içinde olduklarını vurgulayan Altınbaş: “Verifone, 2016 yılında alanındaki en prestijli ödüllerden olan Avrupa Bulut Ödülleri’nin (Euro Cloud Awards) Türkiye birincisi oldu. Yarışmanın “Bulut Bilişim Dönüşüm Metotları” (Best Cloud Transformation Methods) kategorisinde büyük ödülü, “En İyi Bulut Bilişim Dönüşüm Metotları Avrupa kategorisinde ise ikincilik kazanan Verifone, geliştirdiği teknolojiyle, perakende sektöründe önemli bir dönüşümün öncüsü konumunda olduğunu da bir kez daha kanıtladı. 36 yıllık tecrübe ve uzmanlığımıza, işbirlikleri ve yeni uygulamalar da ekleyerek dijitalleşme sürecinde iş ortaklarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve iş yapışlarına katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Ekleme Tarihi: 15 May 2017 11:59