Emlak Güncelleme Tarihi: 21 Haz 2018 18:47

ABD konut yatırımı yapmak avantajlı mı?

Dünyanın en güçlü ekonomileri arasında gösterilen ABD, konut inşasında son 11 yılın zirvesine ulaştı. ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Mayıs ayında konut başlangıcı, Nisan ayına göre yüzde 5 oranında arttı.

ABD konut yatırımı yapmak avantajlı mı?

Geçtiğimiz ay ABD’de konut başlangıcı beklentinin üzerine çıkarak 1 milyon 350 bine yükseldi. Konut yapımına başlama oranının 1,9 oranı artması beklenirken yüzde 5 olduğuna dikkat çeken isteamerika com sitesi kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, hareketliliğin devam edeceğini vurguladı. Yurtoğlu, ‘’ABD’de emlak yatırımı yapmanın tam zamanı. Konut fiyatları artıyor. Türkiye’ye kıyasla 2-3 katı oranında kira getirisi var” dedi.

Emlak sektörü ABD’deki hareketliliğini sürdürmeye devam ediyor. 2008 krizinden sonra konut fiyatlarında bir dönem düşüş yaşayan ABD’de konut satışları beklenenin üstünde seyrediyor. Bahtiyar Yurtoğlu, ABD konut piyasasındaki bu artışların olumluya işaret olduğunu söyledi.Yurtoğlu, “ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı rapora göre ABD’de konut yapımı ivmesinde büyük artış sözkonusu. Bu durum inşaat sektörünün sağlıklı olduğunu ve daha yüksek yatırım yapmak için yeterli sermayeye sahip tüketicileri gösteriyor.

Aynı zamanda konutlar da değerleniyor. Fiyatlar yükselirken getirileri de aynı oranda yükseliyor. Ekonomi ile orantılı olan sektör hakkında uzmanlar, konut piyasasındaki hareketliliğin artarak devam edeceğini öngörüyor’’ diye konuştu. ABD’de Ev Sahibi Olmak İstanbul’dan Daha Yakın Yurt dışında konut alıp yeni bir hayata yelken açanlar ya da gayrimenkulleri yatırım amaçlı değerlendirmek isteyenler için ABD kaçınılmaz bir fırsat. Türk yatırımcıları, ABD ‘deki fırsatlarla tanıştıran Bahtiyar Yurtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de alışılmışın dışında web sitesinden mülk satarak insanların bu fırsatı değerlendirmesine çalışıyoruz. Hayal gibi görünen ABD’de ev sahibi olmak, aslında İstanbul’un birçok semtinden daha yakın. Bugün Orlando’da 99 bin dolara ev sahibi olabilirsiniz. Bu evin aylık kira getirisi 825 dolar. Konut fiyatlarındaki artış Amerikan ekonomisi ile doğru orantılı bir seyir izliyor.”

Ekleme Tarihi: 21 Haz 2018 18:47