Emlak Güncelleme Tarihi: 9 Kas 2017 23:31

Dünyanın prestijli mimari ve çevrecilik ödülü Duygu Erten'e verild

2014 yılından bu yana düzenlenen ve daha önce Hillary Clinton’ın da aralarında olduğu pek çok önemli isime verilen, ‘Sürdürülebilirlik alanında Lider Kadınlar Ödülü' (WSLA), bu yıl Dr. Duygu Erten'e verildi!

Dünyanın prestijli mimari ve çevrecilik ödülü Duygu Erten'e verild

USGBC ve gb&d tarafından her yıl düzenlenen Sürdürülebilirlik alanında Lider Kadınlar Ödülü (WSLA) ile dünyada sürdürülebilirlik alanında fark yaratan en güçlü kadınlar ödüllendiriliyor. gb&d (Yeşil Binalar ve Tasarım) , USGBC (Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi) ve Sürdürülebilirlikte Dünya Liderleri Kadınlar grubu tarafından bu yıl 4.kez verilen ödül, mimari ve çevrecilik alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri.

Amerika’nın Boston şehrinde önceki akşam gerçekleşen ödül töreninde, çevreyi korumayı misyon edinmiş, daha yeşil ve temiz bir dünya için çalışan başarılı kadınlar arasından seçilen 10 kişi açıklandı. Önceki yıllarda Hillary Clinton, Bea Perez (Coca-Cola), Angela Foster-Rice (United Airlines), Arielle Bertman(Google) ve Jeanne Gang(Studio Gang Architects) gibi güçlü isimlerin kazandığı ödüle bu yıl layık görülen isimlerden biri de STK lideri, akademisyen, danışman ve aktivist Dr. Duygu Erten oldu. 

Geleceğin sürdürülebilir çevresini şekillendiren isimler arasına giren Dr. Duygu Erten, geçmiş dönem USGBC Yönetim Kurulu Üyesi,geçmiş dönem ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Başkanı, “World Green Building Council (Dünya Yeşil Binalar Konseyi) Danışma Kurulu Üyesi.

Bu yıl WSLA ödülünü kazanan diğer isimler ise; DEB FRODL (GE Ecomagination), CATHERINE LUTHIN (Luthin Associates, Inc.),ILANA JUDAH (FXFOWLE Architects), SANDRA LEIBOWITZ (Sustainable Design Consulting), SUSAN ROCHFORD (Legrand North America), LYNN N. SIMON (Thornton Tomasetti), GILLAN TADDUNE (Banyan Water),VIRGE TEMME (Virge Temme Architecture) ve WENDY VITTORI (HPD Collaborative). 
 

Ekleme Tarihi: 9 Kas 2017 23:31