Emlak Güncelleme Tarihi: 9 Oca 2018 12:05

Etiler Akmerkez Alışveriş Merkezi için yıkım kararı çıktı

Etiler'deki Akmerkez AVM'de kaçak olduğu gerekçesiyle Papermoon, Vakko Patisserie, Starbucks gibi bölümler için kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Tahliye için 17 Ocak'a kadar sür verildi.

Etiler Akmerkez Alışveriş Merkezi için yıkım kararı çıktı

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Etiler’deki Akmerkez AVM’de bulunan 6 lüks restoran ve kafenin bazı bölümleri için yıkım kararı aldı. Yıkım kararı alınan bölgeler 1993 yılında yapılan Akmerkez AVM’nin 4 yıl önceki plan değişikliğiyle inşa edilen bölgelerden oluşuyor. AVM’nin bağlı olduğu Akmerkez GYO AŞ’ye yıkımın 17 Ocak sabahı saat 06:00’da yapılacağı tebliğ edildi. Akmerkez GYO ise yapılan işlemlerin mevzuat çerçevesinde olduğunu savunarak, “Hukuka aykırılık söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe‘nin haberine göre İmar Kanunu’na aykırı yapıldıkları gerekçesi ile yıkımın yapılacağı yerler arasında Papermoon Restoran ve Vakko Patisserie de bulunuyor.
Edinilen bilgilere göre, Akmerkez AVM’deki bazı işyerlerinde tasdikli mimari projenin dışına çıkıldığı iddiası İçişleri Bakanlığı’na ulaştı. Bakanlığın girişimi ile İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü müfettişleri ve Beşiktaş Belediyesi görevlileri 5 Temmuz 2017 günü Akmerkez AVM’ye giderek yerinde inceleme yaptı.

Yapılan tespit sonrası belediye encümeni 10 Ağustos 2017 günü iki ayrı karar aldı. Anılan kararlardan biri para cezası kesilmesi, ikincisi ise yıkım kararına yönelik oldu. Oybirliğiyle alınan kararlara göre tasdikli mimari proje dışında kullanılan alanın toplam büyüklüğü 419.2 metrekare olarak belirlendi. Encümen kararında, ortak alan olan zemin terasında yan bölümler yapıldığı ifade edildi. Karara göre, koridor geçişleri de kapatılarak özel kullanım alanı haline getirildi.

Yıkım kararı, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek’in imzasıyla şirkete bildirildi. Bildirim yazısında yıkım işleminin 17 Ocak sabah 06.00’da yapılacağı kaydedildi.

Ekleme Tarihi: 9 Oca 2018 12:05