Emlak Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 02:32

İETT Garajı'nın bulunduğu alanda yeni inşaat başlıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Topkapı'da mülkiyeti kendine ait olan eski İETT Garajı’nın bulunduğu araziye öğrenci yurdu yapacak.

İETT Garajı'nın bulunduğu alanda yeni inşaat başlıyor

 Bu proje kapsamında, 17 bin 567 metrekare büyüklüğündeki alanla ilgili sosyal amaçlı donatı planı hazırlandı. İBB Meclisi’nden önceki gün oy çokluğuyla geçen kararla, daha önce üzerinde otel, AVM, banka binaları, lokanta, kafeterya ve sinema gibi yapıların yapımına olanak veren 2. Derece Ticaret alanı ve kısmen de dini tesis (cami) alanında kalan parselin tamamı, ‘Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı’na alındı ve yurt projesinin hayata geçmesinin önü açılmış oldu.

YARGI SÜRECİ BİTMEDİ

Teklif, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun “Donatı alanını artırıcı ve kamu yararı niteliği taşıdığı” görüşü doğrultusunda oylanıp, koruma amaçlı üst ölçekli ve uygulama planlarına işlenmesine CHP’li meclis üyelerinden tepki geldi. Söz konusu alanla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatanCHP’li meclis üyeleri ise, raporun komisyona iade edilmesini istedi. Oylama öncesi söz alan CHP’li İBB Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, Bakanlar Kurulu kararına dikkat çekip, “Bu yenileme alanlarından bizim anladığımız, yıpranmış eski eserleri onarıp düzenlemek demek. Burayla ilgili açılan Dava Danıştay’da. Ama raporda davadan hiç bahsedilmiyor” dedi. Hacıalioğlu, mahkeme kararında, bölgede birden fazla donatı alanı yapıldığında kente zarar verileceğinin belirtildiğini ifade edip, “Mahkeme kararları Danıştay’da, henüz onaylanmamış. Dosyanın geri çekilmesini istiyoruz” dedi. CHP’nin bu teklifi oy çokluğuyla reddedildi. Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Üstyapı Projeler Müdürlüğü’nce hazırlan plan teklifi CHP’lilerin itirazına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 02:32