Güncel Güncelleme Tarihi: 9 Eki 2017 15:07

ABD Konsolosluğunda bir gözaltı daha! Oğlu ve eşi sorguda

Bir ABD Konsolosluğu çalışanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen konsolosluk çalışanının eşi ve oğlu sorguya alındı.

ABD Konsolosluğunda bir gözaltı daha! Oğlu ve eşi sorguda

ABD Konsolosluğu'nda çalışan,  4 Ekim'de tutuklanan ve  ABD ile  Türkiye arasında vize krizi çıkmasına sebep olan Metin Topuz'un ardından bir konsolosluk çalışanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Konsolosluktan çıkmayan görevlinin eşi ve oğlu sorguya alındı.

Haber merkezlerine düşen ilk bilgi ise  ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşinin ve oğlunun sorguya alındığıydı. İlerleyen dakikalarda ise Topuz'dan bağımsız ikinci bir gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

ADALET BAKANI GÜL İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  ABD'nin  İstanbul'daki konsolosluğunda yeni bir gözaltı kararı iddiasına ilişkin, "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" demişti.

TÜRKİYE İLE  ABD ARASINDA KRİZ ÇIKARDI

İstanbul'da sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında, firari eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ şüphelisi eski polis müdürleriyle de irtibatlı olduğu öne sürülen  ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilerek 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Casusluk' ve ' Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanmıştı. Bu gelişmenin ardından  Türkiye ile  ABD arasında vize krizi yaşanmıştı.

Ekleme Tarihi: 9 Eki 2017 15:07