Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Eki 2017 12:32

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek Yargıtay üyeliğine atandı

Adalet Bakanı Gül başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Yargıtay üyeliğine atandı.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek Yargıtay üyeliğine atandı

Adalet Bakanı  Abdülhamit Gül başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, eski  Adalet Bakanlığı Müsteşarı  Kenan İpek,  Yargıtayüyeliğine atandı.  Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Selahaddin  Menteş de doğal üye sıfatıyla ilk kez toplantıda yer aldı.

BOŞ OLAN YARGITAY ÜYELİĞİNE ATANDI

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Gül başkanlığında toplanan HSK Genel Kurulunca, dün görevinden ayrıldığı açıklanan eski  Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, boş olan  Yargıtay üyeliğine atandı.

İpek'in yerine getirilen Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı ve Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten  Menteş ise doğal üye sıfatıyla  Adalet Bakanlığı Müsteşarı olarak HSK'nın toplantısına ilk kez katıldı.

KENAN İPEK KİMDİR?

5 Ekim 1959 tarihinde  Rize'de doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla  Rize  Pazarköy İlkokulu,  İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi  İstanbul ÜniversitesiHukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu.

1983 yılında  İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan  Kenan İpek, sırasıyla  Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı;  Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve  Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu.

ADALET BAKANLIĞI DA YAPTI

1 Ocak 2014 tarihinden 6 mart 2015 Müsteşarlık görevini yürütmüştür.

62. ve 63. Cumhuriyet Hükümetinde  Adalet Bakanlığı görevini yürütmüştür.

25 Kasım 2015 tarihinden itibaren Müsteşarlık görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ekleme Tarihi: 18 Eki 2017 12:32