Güncel Güncelleme Tarihi: 11 Şub 2018 01:08

Afrin’de Zeytin Dalı operasyonunda 22 günde kaç şehit verdi?

Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu'nun 22. gününde, 11 asker şehit oldu. TSK'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Afrin’de Zeytin Dalı operasyonunda 22 günde kaç şehit verdi?

Zeytin Dalı operasyonunda sabah saatlerinde TSK'ya ait bir helikopter düştü. Helikopterin düşmesinin ardından Hatay'da sınır birliklerinde konuşlu Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atarlar (ÇNRA) ile Afrin'deki terör hedefleri yoğun ateş altına alındı. Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu'ndan Afrin bölgesindeki Cinderes kırsalı yoğun şekilde vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin düşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayda 2 askerin şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

BİR ACI HABER DE AKŞAM GELDİ

Bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yeni bir açıklama yaparak, 3 askerin daha şehit olduğunu belirtti.

TSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

ŞEHİT SAYISI 7'YE ÇIKTI

TSK, 5 şehit haberinin ardından yeni bir açıklama yaparak, 2 askerin daha şehit olduğunu belirtti.

TSK tarafından yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" diye belirtildi.

Ekleme Tarihi: 11 Şub 2018 01:08