Güncel Güncelleme Tarihi: 11 Oca 2018 17:23

AYM, Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı vererek, tahliyelerine hükmetti. Karar oy çokluğuyla alındı.

AYM, Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararını verdi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugün yaptığı toplantıda FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay ve yazar Mehmet Altan ile Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın bireysel başvurularını görüştü.

Anayasa Mahkemesi’nin, 6’ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla Alpay, Altan ve Günay'la ilgili hak ihlali kararı verdiği belirtildi. Yüksek Mahkemesi’nin Şahin Alpay ile Mehmet Altan’ın tahliyelerine hükmettiği ifade edildi. Turhan Günay ise Cumhuriyet Gazetesi davasında daha önce tahliye edilmişti.

Mehmet Altan, darbe girişimini önceden bildiği iddiasıyla 10 Eylül 2016’da gözaltına alınarak 22 Eylül 2016’da tutuklanmıştı. FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman yazarı Şahin Alpay da 30 Temmuz 2016’da tutuklanmıştı.

"CUMHURİYET DAVASI İÇİN DE EMSAL"

Cumhuriyet gazetesi yargı muhabiri Alican Uludağ, sosyal medya hesabından, kararın Cumhuriyet davasına da emsal olacağını yazdı. Uludağ şu ifadeleri kullandı:
"Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet davası kapsamında 9 tutuklu kalan gazetemiz Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile tutuklu yazarlar Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın başvurusunda hak ihlali olduğuna karar verdi. Altan ve Alpay tahliye edilecek. Cumhuriyet davası için de emsal."

Ekleme Tarihi: 11 Oca 2018 17:23