Güncel Güncelleme Tarihi: 22 Oca 2018 22:14

Bekir Bozdağ: Türkiye, Rusya'ya söz vermedi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a Türkiye'nin Afrin harekatının sınırı konusunda söz verdiği iddiası soruldu. Bozdağ, "Türkiye'nin bu konuda Rusya ya da başka bir ülkeye verdiği söz yoktur" dedi.

Bekir Bozdağ: Türkiye, Rusya'ya söz vermedi

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi.

‘KÜRTLERE KARŞI BİR HAREKAT DEĞİL’

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Bozdağ, “Harekat Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Uluslararası toplum harekatla ilgili bilgilendirilmiştir. Bu harekat terör örgütlerine karşı bir harekattır. Bu harekat bölgede yaşayan kürtlere karşı bir harekat değildir. Bu harekat Kürt, Türk ve Arap kardeşlerimizi PYD/YPG zulmünden kurtarma harekatıdır. Terör örgütünün uzantısı olan parti dışında, bütün partiler desteklemektedir” dedi.

SİVİLLER İÇİN BÜYÜK İTİNA GÖSTERİLİYOR’

Harekat sırasında sivillerin vurulduğu yönündeki haberleri “kara propaganda” olarak nitelendiren Bozdağ, “Sivillerin zarar görmemesi için azami itina gösterilmektedir. Sivillerin zarar görmemesi için her türlü planlama yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri sivillere en ufak zarar gelmemesi için büyük itina göstermektedir” diye konuştu.

Türkiye’nin harekatın yalnızca Türkiye sınırında yürüteceğine dair Rusya’ya söz verdiği iddiası sorulan Bozdağ, “Türkiye’nin bu konuda Rusya ya da başka bir ülkeye verdiği söz yoktur. Bu harekatın bölgesi Afrin’i teröristlerden ve terör örgütlerinden temizlemektir. Bunun için hiç kimseye söz vermeye, pazarlık yapmaya ihtiyaç yoktur” dedi.

‘İŞBİRLİĞİ İÇİN SİLAH YARDIMINI KESSİNLER’

HDP milletvekillerinin, Afrin harekatına karşı protesto çağrıları ve eylemlere karşı bir önlemin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Bekir Bozdağ, “Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde suç oluşturan eylem ve söylem geliştirenler için süreç işleyecektir. Bunun için ayrıca bir önleme gerek yoktur. Bazı siyasiler halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden açıklamalar, eylem çağrıları yapıyorlar, bunlar suçtur” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın “kaygılıyız” ve “birlikte neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz” açıklamalarıyla ilgili soruya Bozdağ, “Birlikte nasıl çalışacağımızı görmek istiyorlarsa terör örgütüne silah yardımını kesmeleri ve verilen silahları toplamalalılar. İşbirliğinin yolu belli silah vermeyi durdurmak ve verilen silahları toplamaktır” yanıtını verdi.

Ekleme Tarihi: 22 Oca 2018 22:14