Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Eyl 2017 23:58

Çavuşoğlu PKK'nın 2 MİT mensubunu kaçırdığını doğruladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun PKK tarafından kaçırıldığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Çavuşoğlu PKK'nın 2 MİT mensubunu kaçırdığını doğruladı

PKK'nın,  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 2 MİT elemanını kaçırdığı iddiasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. Çavuşoğlu, ağustos ayında ortaya gündeme gelen iddiayı doğrularken, teröristlerle bu konu hakkında bağlantı kurulmadığını söyledi.

Çavuşoğlu'nun Al Monitor'ün, "PKK'nın  Irak'ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp  Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı  Hakan Fidan'ın görüşmeler yapmak için  Erbil'e gidebileceği söyleniyor.  Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?" sorusuna yanıtı şöyle:

" PKK BU YÜZDEN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ"

" PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız,  PKK'nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için  PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok."

Ekleme Tarihi: 19 Eyl 2017 23:58