Güncel Güncelleme Tarihi: 17 Eyl 2017 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de BM Genel Kurulu'nda konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti. Erdoğan, salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de BM Genel Kurulu'nda konuşacak

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, eşi  Emine Erdoğan ile birlikte  ABD'ye gitti. Erdoğan çiftini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Türkiye Cumhuriyeti  BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu,  Türkiye'nin  WashingtonBüyükelçisi  Serdar Kılıç,  New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ile diğer yetkililer karşıladı.

ERDOĞAN'A GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR EŞLİK EDİYOR

Erdoğan'a  New York ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep  Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Avrupa Birliği( AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak da eşlik ediyor.

Erdoğan'ın  ABD ziyareti, 17-22  Eylül tarihlerini kapsayacak.

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

BM 72. Genel Kuruluna katılmak üzere  New York'a gelen Erdoğan, 19  Eylül Salı günü "İnsana Odaklanma: Sürdürülebilir Bir Dünyada Herkes İçin Barış ve İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadele" temasının işleneceği ilk günde,  BM Genel Kuruluna hitap edecek.

TRUMP'IN DAVETİNE KATILACAK

Erdoğan'ın, aynı gün  BM Genel Sekreteri  Antonio Guterres'in düzenleneceği öğle yemeğine, akşam saatlerinde de  ABD Başkanı  Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması öngörülüyor.

TÜRKEVİ BİNASININ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatının Rohinga Temas Grubu toplantısına, ayrıca  Birleşmiş Milletler'in karşısında yer alan yeni Türkevi binasının temel atma törenine de katılacak.

TRUMP İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞECEK

New York'ta bulunacağı sürede  ABD Başkanı  Donald Trump ve bazı devlet ile hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  ABD'li yatırım ve iş çevreleri, kanaat önderleri,  ABD'deki Türk ile Müslüman toplumu ve Yahudi kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmesi, farklı medya kuruluşlarına mülakatlar vermesi de planlanıyor.

Ekleme Tarihi: 17 Eyl 2017 00:00