Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Oca 2018 00:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu fiilen başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin ne dediği artık umurumuzda değil. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç operasyonu takip edecek" dedi. Erdoğan, konuşması sırasında işçiler 'kadro' talebiyle slogan atınca kızdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu fiilen başladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahaya’da açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin İl kongresi nedeniyle kente giden Erdoğan, önce salon dışında toplanan Ak Partililere hitap etti.

Türkiye’nin dünyada büyüme sıralamasında 1 numara olduğunu iddia eden Erdoğan, “Kılıçdaroğlu Rabiamızı anlamıyor. PKK’lı teröristlerle el ele, kol kola. Varsın öyle yürüsün. İstanbul’a getirdiği il başkanıyla belli oluyor zaten ne olduğu” dedi.

Öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli de Afrin operasyonunun fiilen başlamasına ilişkin “Devletimiz, milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin” açıklamasında bulundu.

KADRO İSTEYEN İŞÇİLERE KIZDI: NE ANLATILDIĞINI ANLAMIYORSUNUZ

Erdoğan, konuşması sürerken kadro talebiyle slogan atan işçilere tepki gösterdi. Erodoğan, şöyle dedi: “Bu zamana kadar size ne anlatıldığını bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Sen nerede çalışıyorsun? Karayollarında… Karayolları’nda kimin elemanısın? Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan, şu anda taşeron kalkıyor?” diye cevap verdi.

‘ABD’NİN NE DEDİĞİ ARTIK UMURUMUZDA DEĞİL’

Erdoğan, bir süre sonra da konuşmasını sonlandırarak AK Parti Kütahya İl Kongresi’ne geçti.

Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada ise “ABD’nin ne dediği artık umurumuzda değil. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç operasyonu takip edecek” dedi.

‘SLOGANİK GENÇLİK BİZ İSTEMİYORUZ’

Erdoğan salonda konuşurken işçiler yine “İşçilere Kadro” sloganı attı. Sloganlara öfkelenen Erdoğan, şunları söyledi: “İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğretsin. Siz hala 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını biz yaptık. Elemanların hepsini iş sahibi yaptık. Ne yapıldığını bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz.”

TEKBİR GETİREN GENÇLERE UYARI: BURASI YERİ DEĞİL

Erdoğan konuşması sürerken tekbir getiren gençlere müdahale etti. Erdoğan, “Biz siyasi bir partiyiz. Gençler, tekbir gibi cenazede yapılması gereken şeylerin burası yeri değil” dedi.

Ekleme Tarihi: 21 Oca 2018 00:19