Güncel Güncelleme Tarihi: 4 Eki 2017 11:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a 3 kritik dosya ile gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İran arasında yapılacak toplantı için Tahran'a gitti. Ruhani ve Hamaney ile görüşecek olan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Kuzey Irak'taki referandum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a 3 kritik dosya ile gitti

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile  İran arasında yapılacak 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı için bugün  İran'ın başkenti  Tahran'a gitti.

RUHANİ VE HAMANEY İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan,  İran İslam Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve  İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüşecek. Erdoğan ve Ruhani iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolar hedefine çıkarmak için atılacak adımları ele alacak.

ÇANTASINDA 3 KRİTİK KONU VAR

Görüşmelerde ana gündem maddeleri Kuzey Irak referandumu ve Astana süreci ekseninde Suriye'de geçiş süreci olacak. Erdoğan Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiği mesajı verip, mezhepçilik tehlikesine dikkat çekecek.

ERDOĞAN, TÜRKİYE-İRAN BİRLİĞİNE VURGU YAPACAK

Erdoğan çözüm için Türkiye ve  İran'ın birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapacak. Astana'da mutabakata varılan çatışmasızlık bölgelerinde yapılacak çalışmalar, özellikle İdlib bölgesinde kararların uygulanması ve Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili iki lider görüş alışverişinde bulunacak.

Ekleme Tarihi: 4 Eki 2017 11:47