Güncel Güncelleme Tarihi: 28 Oca 2018 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'deki Suriyeliler Afrin'e, İdlib'e dönecek

ÖSO ile Mehmedim beraber yürüyor" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor. Burseya Dağı'nı da düşürdüler" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'deki Suriyeliler Afrin'e, İdlib'e dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin harekatının ardından Türkiye’deki 3.5 milyon Suriyeli ülkelerine gönderme çalışması başlatacaklarını söyledi.

Erdoğan, Amasya İl Kongresi öncesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

İŞGALCİLİK AVRUPA’YA YAKIŞIR: Burseya alındı, Mehmetçik ilerliyor. Avrupa Parlamentosu’nda bazı kendini bilmezler benim askerime işgalci diyor. O size yakışır. Afrika’da neler yaptınız. Daha size söyleyeceğimiz çok şeyler var. Sizin tarihiniz işgallerle sömürülerle dolu. Bu milletin tarihinde işgal yok adalet, merhamet var. Bu ahlaksızlar, Almanya’da terör örgütlerine camilerimize saldırtarak polisleriyle beraber seyrediyorlar.

ABD BİR ŞEY YAPMIYOR: Oradaki vatandaşlarım ülkelerine geri dönerken havalimanlarında polislerin gözleri önünde PKK’lılar saldırırken sessiz kalıyorlar. Türkiye’den kaçıp oralara sığınan FETÖ hainlerine kucak açanlar bunlar. ABD’ye sığınanlar… ABD bunlara en ufak bir şey yapmıyor. Biz teröristleri ya ülkelerine gönderdik ya dışarı attık. Bunlara işgalci kim konuk sever kim öğreteceğiz.

ÖNCE BEN YÜRÜYECEĞİM DEDİM: Afrin’e neden giriyoruz? Suriye’nin topraklarında bizim gözümüz yok. Ama 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir. Onları evlerine gönderme çalışmaları yapıyoruz. 2 bin kilometrelik araziyi kontrol altında tutuyoruz. 130 bin mülteci 2 bin kilometrekarelik alana döndü. ÖSO ile Mehmedim beraber yürüyor. Bunu hazmedemeyenler var. Geçen sınıra gittim. Komutan şu anda sıkıntı yok dedi. En ufak bir sıkıntı olduğunda önce ben yürüyeceğim sonra siz yürüyeceksiniz arkamdan dedim. Mehmedimiz Afrin’e doğru yürüyor. Burseya Dağı’nı da düşürdüler.

SURİYELİLER AFRİN’E, İDLİB’E DÖNECEKLER’

Erdoğan’ın kongrede yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

TOPRAKLARDA GÖZÜMÜZ YOK: Biz Afrin’e zevk için gitmedik. 3,5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. 2 bin kilometrelik alanı ele geçirdiğimizde 130 bin mülteci geri döndü. İnşallah Afrin de halledildiği zaman Afrin’e dönecekler. İdlib’e de dönecekler. Kim dönecek, oraların sahipleri. Bizim bu topraklarda gözümüz yok. Biz Batı’nın herhangi bir ülkesi değiliz.

BURSEYA DAĞI TAMAM: Toplamda 20 şehidimiz var. 7’si Mehmedimiz diğerleri ÖSO’dan. Burseya Dağı tamam. Oradan bölgeye hakimiyet çok daha rahat olacak. Bu yolda kararlı yürüyeceğiz. Sözümüz var bu işi başaracağız. 

Ekleme Tarihi: 28 Oca 2018 20:05