Güncel Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 11:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zırva değil zirve virgül değil nokta için gidiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Virgül değil, nokta mesafesinde görüşeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zırva değil zirve virgül değil nokta için gidiyorum

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Çin ve ABD ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine ilişkin, "Bizim yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil nokta mesafesinde olacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Üst düzey katılımın çok yoğun olduğu bir zirve oluyor. Bundan istifayle de devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşme imkanlarımız olacak. İkili, bölgesel ve küresel konularda fikir teatisinde bulunacağız. Modern İpek Yolu olarak adlandırılan proje gerçekten önemli. Bu tarihi projenin amacı kıtaları birbirine bağlayan kapsamlı yatırım, enerji ağı oluşturmaktır. Toplam uzunluğu 109 bin kilometredir. Kapsadığı alan yaklaşık 40 milyon kilometre karedir. Bu rakam 4 milyar insana ve yüzde 26'ya tekabül ediyor. Bu çalışma rekabetten ziyade işbirliğini elzem kılıyor. Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Üçüncü Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü bu projenin adımlarıdır.

SAYIN TRUMP'LA FETÖ VE PYD KONULARINI ELE ALACAĞIZ

Bu ziyaret ülkemizin stratejik konumunu öne çıkaracaktır. Asya ile Avrupa arasında tarih boyunca oynadığımız coğrafi ve kültürel köprü olma konsundaki konumumuz ciddi bir nokta oluşturacaktır. Türkiye'nin kavşak ülke olması bu vesile ile bir kez daha tescil edilecektir. Muhataplarımla yapacağım görüşmelerde tabii ki bu hususların altını da çizeceğiz. Çin'den sonra ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'a geçeceğiz. Sayın Trumpla gerek ikili ilişkilerimiz gerekse bölgesel gelişmeler ve dünyadaki mevcut gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. İkili ilişkilerin yanısıra başta DEAş, Suriye, Irak ve mülteci krizi gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Elbette FETÖ, YPG/PYD gibi Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan unsanlar gündemizde olacak.

SORULAR VE CEVAPLAR

ABD'nin YPG'ye olan silah yardımı konusunda konuştunuz. Sayın Trump'la biraraya getireceksiniz. Götüreceğiniz yeni belgeler olacak mı? TSK'nın yeni operasyonları olacak mı? FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi...

BİZİM GÖRÜŞMEMİZ VİRGÜL DEĞİL NOKTA MESAFESİNDE OLACAK

ERDOĞAN: Bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. Sorunuzdaki içeriği ihtiva eden konularla bazı öngörüşmeleri yetkililerle yaptılar. Heyetimiz döndü. Şimdi biz en üst düzeyde sayın Trump'la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz. Bizim yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil nokta mesafesinde olacaktır.

ZIRVA DEĞİL ZİRVE İÇİN GİDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, NATO zirvesi öncesi Brüksel Belediye Başkanı'nın 'izni vermeyiz.' sözlerine çok sert yanıt: 'Zırva' değil 'zirve' için geliyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'un "Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan'a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek" açıklamasına çok sert verdi. Erdoğan, "Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil." dedi.

GÜÇLERİ YETİYORSA 'ERDOĞAN'I BRÜKSEL'E SOKMAM' DESİNLER

SORU: NATO zirvesi için Brüksel'e gideceksiniz? Brüksel Belediye Başkanının sözleri oldu: Erdoğan yandaşlarının gösteri yapmasına izin vermeyeceğiz dedi.

Brüksel Belediye Başkanı kendi işine baksın. Sokaklarını temizlesin. Belkçika'nın NATO'daki temsilini üstlenen konuşsunlar. Ben kalkıp da Brüksel Belediyesi'ni ziyaret etmiyor. Bu noktada Belçika yetkililerini de ziyaret etmiyorum. Ben Belçika'da yapılacak NATO zirvesine katılıyorum. Belçika yetkililerin gücü 'Ben Erdoğan'ı Brüksel'e sokmam' diyorlarsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil. NATO terörle mücadelede rol almayacaksa neden var?

BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI "İZİN VERMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

PS (Sosyalist) Partili Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, "Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan'a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek." dedi. Bu konuda "kesin kararlı" olduğunu kaydeden Mayeur, "Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Erdoğan'ın gelip Brüksel'de kendi küçük kutlamasını yapması söz konusu olamaz." diye ekledi.

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 11:32