Güncel Güncelleme Tarihi: 15 Kas 2017 20:44

Dışişleri Bakanlığı ABD'ye Reza Zarraf notası verdi

Dışişleri Bakanlığı, Reza Zarraf'ın durumu hakkında bilgi verilmesi için ABD'ye nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı ABD'ye Reza Zarraf notası verdi

Dışişleri Bakanlığı, ABD’de tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf’la ilgili olarak, ABD’ye nota verdi. Sarraf’ın durumu hakkında ABD’den bilgi istendi.

İran ile yapılan altın ticareti nedeniyle  ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Rız  Sarraf'tan 5 gündür haber alınamıyordu.

TÜRKİYE,  ABD'YE NOTA VERDİ

Dışişleri Bakanlığı, konu hakkında  ABD makamlarına yazlı bir nota vererek,  Rıza Sarraf 'ın durumu hakkında bilgi istedi.

TAHLİYE EDİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Rıza  Sarraf'ın geçtiğimiz hafta tahliye edildiği iddia edilmiş,  ABD makamları iddiaları yalanlayarak "Teknik bir hata nedeniyle öyle görünüyor" demişti.

Sarraf'ın 27 Kasım'da jürili duruşmaya çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU? 

Tatil için ABD’ye giden Rıza Sarraf, 19 Mart 2016’da gözaltına alınmış ve sonrasında tutuklanmıştı. “ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delmek” suçlanan Sarraf’ın tahliye edildiği iddia edilmişti. Federal Hapishaneler Bürosu’nun sitesinde “8 Kasım 2017 tarihinde serbest bırakıldı” ifadesi yer almıştı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü, Sarraf’ın cezaevinde olduğunu, sitedeki bilginin teknik bir yanlışlıktan kaynaklanabileceğini ve araştıracaklarını söyledi. Sarraf’la ilgili daha öncede böyle bir hata olduğunu hatırlatan Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım da “Yine teknik bir hata olmuş” demişti.

Bugün Hürriyet’e konuşan Yıldırım, Sarraf’tan 5 gündür haber alamadıklarını söyledi. Yıldırım, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 15 Kas 2017 20:44