Güncel Güncelleme Tarihi: 10 Oca 2018 11:16

Diyanet 81 ile yazı gönderdi okullara vaiz gönderilecek

Diyanet 81 ile yazı göndererek Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın 2018 yılı için çalışma takvimini açıkladı. Bu eğitim-öğretim döneminde okullara vaiz gönderilecek.

Diyanet 81 ile yazı gönderdi okullara vaiz gönderilecek

Vaizler çocuklara 'ümmet bilinci, şehitlik, şehadet, felaket anında sabır, duanın kabul olması' gibi başlıklar altında vaaz verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin müftülüklerine yazı göndererek Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın 2018 yılı için çalışma takvimini açıkladı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre Diyanet Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nda görevli vaizler tarafından çocuklara ‘Milli ve Manevi Değerler’ başlığı altında anlatılacak konuları şöyle belirledi:

“Şükür, hamd, felaket anında sabır, iyilik anında özveri, özveri, fedakârlık, kahramanlık, ümmet ve millet bilinci, aidiyet, adil davranış İslam, şehitlik ve şehadet, sabır eğitimi, sevdiklerimizden infak, duanın kabul olması.”

İLK ADIM ÇANAKKALE’DE

Diyanet’in talimatı ile harekete geçen müftülükler okullarda vaiz görevlendirmek için ilk adımı attı. Çanakkale Valiliği, müftülük personeli vaizlerin ‘Milli ve manevi değerler’ konusunda ortaokullarda çocuklara vaaz vermek üzere görevlendirilmesine resmi yazı ile ‘olur’ verdi. İlk ve orta okullara çocuklara verilecek vaazın konuları arasında “ümmet bilinci, şehitlik ve şehadet” başlıkları yer aldı.

10 GÜN SÜREYLE VAAZ VERECEKLER

Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, valiliğe yazdığı yazıda, vaizlerin belirtilen ortaokullarda 08-19 Ocak 2018 tarihleri arasında sunum yapmak üzere görevlendirilmesini istedi.

Valilik ise müftülüğün teklifine aynı gün ‘olur’ kararı aldı. Bu iznin ardından müftülük bünyesindeki 5 vaizin Çanakkale’deki ortaokullarda okuyan  çocuklara 10 gün süreyle vaaz verecek.

Ekleme Tarihi: 10 Oca 2018 11:16