Güncel Güncelleme Tarihi: 17 May 2017 00:13

Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili Türkiye tarafından ilk resmi açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi ile ilgili resmi bir açıklama yaptı. Kalın yaptığı açıklamada Erdoğan ve Trump zirvesinde görüşülen ana konuların terör örgütleri YPG ve FETÖ oldu.

Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili Türkiye tarafından ilk resmi açıklama

Türkiye'nin bir numaralı gündemi Erdoğan-Trump görüşmesiydi. ABD'de gerçekleşecek görüşmede Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile ilk kez karşı karşıya gelecekti. Masada kritik konular vardı. Öncelikli konular FETÖ ve Suriye'deki terör örgütü YPG'nin silahlandırılmasıydı.

Ziyaret ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanlığı Genel  Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü  İbrahim Kalın,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen 2 saat süren zirvenin detaylarına dair kısa bir açıklama paylaştı. 

ERDOĞAN-TRUMP ZİRVESİNDEKİ KONU BAŞLIKLARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın heyetler arası ve ikili görüşmelerde Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik öneminin vurgulandığını ifade etti. Ekonomi, ticaret ve savunma alanlarında orak adımların değerlendirildiğini ifade eden Kalın, özellikle terör örgütleri konusunun irdelendiği toplantılarla ilgili " Terör örgütleri PKK ve DAEŞ başta olmak üzere bölgedeki terör örgütleriyle mücadele masaya yatırıldı. Terör örgütü FETÖ  yönelik atılabilecek ortak adımlar görüşüldü.ABD ziyaretinde Suriye ve  Irak'ta yaşanan gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır." diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 17 May 2017 00:13