Güncel Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 01:46

Gürkan Zengin: 15 Temmuz benzeri haydutlukları tekrar deneyecekler

Türkiye'de yayın yapan Katar merkezli kapanan AlJazeera Türk'ün Genel Yayın Yönetmeni Gürkan Zengin, Twitter hesabından sansasyonel bir iddiada bulundu. Zengin 15 Temmuz gibi yeni bir darbe girişimi iddiasında bulundu "15 Temmuz benzeri haydutlukları tekrar deneyecekler" dedi.

Gürkan Zengin: 15 Temmuz benzeri haydutlukları tekrar deneyecekler

Katar merkezli Türkiye'de dijitalde yayına geçtiğimiz günlerde son veren AlJazeera Türk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Gürkan Zengin kişisel sosyal medya hesabınden yaptığı açıklamada ' 15 Temmuz benzeri haydutlukları tekrar deneyecekler' dedi.

Gürkan Zengin PKK'ya Suriye'de devlet kurdurma girişiminin Türkiye'yi teslim almadan mümkün olmayacağını söyledi. Twitter'daki açıklamasında zengin şu ifadeleri kullandı:  "Türkiye'yi 'teslim almadan' PKK'ya Suriye'de devlet kurdurmak ham hayâldir. 15 Temmuz darbesinin en önemli hedeflerinden biri buydu. Türk uçaklarıyla toplarının etkili menzili içinde kalan bir coğrafyada ‘PKK kantonları'nı birleştiremeyeceklerini çok iyi bilirler. Amerika'ya hakim olan kafa, eğer PKK'ya Suriye'de devlet kurdurmakta kararlıysa 15 Temmuz benzeri haydutlukları tekrar deneyecektir."

İşte Zengin'in tweetleri

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 01:46