Güncel Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 01:27

İBB, Erdoğan'a hakaret eden 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni kapattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından çıkarılan, içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren ifadelere yer verilen 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini alelacele kapattı.

İBB, Erdoğan'a hakaret eden 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni kapattı

Dergi hakaret içeren yayınından dolayı büyük tepki çekti ve yayın hayatı sonlandırıldı. 

Dergi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından çıkarılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin kapatıldığı duyuruldu

DERGİ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi çıkardığı son sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hazırlanmış ismi üzerinde oynanarak hakaret içeren ifadelerine dönüştürülmüş bir görsel kullanılmıştı. Derginin kullandığı hakaret içerikli görsel akşam saatlerinde sosyal medyada yayıldı ve yayılmasıyla birlikte kullanıcılardan da büyük tepki gördü.

"AKIL VE İZANDAN YOKSUN İÇERİK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İBB Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan ,1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, son sayısında akıl ve iz'andan yoksun içeriği sebebiyle kapatılmıştır. 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisinin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Cumhurbaşkanına karşı seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır." denildi. 

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 01:27