Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2017 21:37

Jandarma Genel Komutanı belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığı'na Korgeneral Arif Çetin atandı. Çetin, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasında yaşanan kalkışmayı bastırmıştı.

Jandarma Genel Komutanı belli oldu

15 Temmuz gecesi  Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasında yaşanan kalkışmayı bastıran Korgeneral  Arif Çetin,  Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı.

Arif Çetin, geçen yıl ki YAŞ toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmiş ve  Van  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

GÖREVİNE 30 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Çetin'in 31 Temmuz 2016'da atandığı bu görevi yaklaşık bir yıl sürdü ve bu kez  Jandarma Genel Komutanı oldu. Çetin görevine 30 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak.

KALKAN EMEKLİĞİNİ İSTEDİ

Çetin'in bu göreve atanması kendisinden daha kıdemli olan ve  Jandarma Genel Komutan vekilliği görevini sürdüren Korgeneral Ata Kalkan'ın görevinden ayrılıp, emekliliğini istemesine yol açtı. Kalkan için bugün öğleden sonra  Jandarma Genel Komutanlığı bahçesinde bir veda töreni de düzenlendiği öğrenildi.

1959 doğumlu olan Ata Kalkan, 2005'de Tuğgeneral, 2010'da Tümgeneral, 2015'de Korgeneral olmuş ve  Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2017 21:37