Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:12

Kilis'e 4 roket mermisi düştü

Kilis'e 4 roket mermisi düştü. düştü. 2 ev 2 iş yerine isabet eden mermilerin Afrin'den atıldığı öne sürüldü. Atılan mermi nedeniyle bir evde yangın çıkarken, bir kişi hafif yaralandı.

Kilis'e 4 roket mermisi düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik başlattığı operasyonun ardından, gece saatlerinde Kilis’e 4 roket mermisi düştü.

Mermiler, Ekrem Çetin Mahallesindeki 2 ev ile 2 işyerine isabet ederek patladı. Saldırıdabir kadın yaralanırken, patlamayla birlikte iki katlı evde yangın çıktı.

Ev ve işyerlerinin camları kırılırken, park halindeki araçlarda da hasar meydana geldi. Saldırının ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi. Yaralı kadın, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülürken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Ev kullanılmaz hale geldi.

Saldırının ardından sınırdaki topçu birlikleri, mermilerin geldiği belirtilen mevzilere Fırtına obüsleriyle ateş açtı.

‘BÜYÜK BİR KORKU VAR AMA KORKMUYORUZ’

Olayın ardından güvenlik güçleri, olası yeni bir saldırıya karşın bölgedeki vatandaşları uzaklaştırmak istedi. Mahalle sakinlerinden Zeki Temir, art arda patlamalarla uyandıklarını belirterek, “Uyuyorduk, 3 patlama oldu. Yatarken herkes korkudan kaçtı. Büyük bir korku var ama korkmuyoruz buradayız” dedi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte roketlerin atıldığı mahallede inceleme yapıp, bilgi aldı. Vali Tekinarslan, şunları söyledi:

“Herhangi bir can kaybımız yok, bir yaralımız var. Eve isabet edip, yangın çıkmış, itfaiyemiz yangını söndürmüş. Can kaybımız yok. Allah tekrardan esirgesin. Ne gerekiyorsa, biz de yapacağız. Bize 1 tane atana, biz 100 tane atacağız. Merak etmeyin. Bize yapılan hiçbir tehdide, saldırıya boyun eğecek değiliz.”

Ekleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:12