Güncel Güncelleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:37

Putin, eski bakan Cavit Çağlar'a 'Devlet Nişanı' verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra başlayan krizin çözümünde rol oynayan eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'a "Devlet Nişanı" verdi. Çağlar, ödülü veren Putin'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Putin, eski bakan Cavit Çağlar'a 'Devlet Nişanı' verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya arasında krizin çözümünde rol oynayan eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’a “Devlet Nişanı” verdi. Çağlar, bu ödülü alan ilk Türk vatandaşı oldu.

Rusya Ulusal Birlik Günü dolayısıyla Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Devlet Bakanı ve işadamı Cavit Çağlar’la aynı masayı paylaştı. Putin tarafından “Devlet Nişanı” takdim edilen Çağlar, teşekkür konuşması yaptı.

Krizin çözülmesinde yer almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Çağlar, “Rusya Federasyonu’nun bu büyük ödülünü Rusya Devlet Başkanı, muazzam insanın elinden alırken, Türk ve Rus halkları arasındaki dostluğun pekişmesi için milli liderimiz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin’in üstlendikleri asil görevlerinde kısmen de olsa yer almanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayım” dedi.

‘HER ŞEYİN YENİSİ DOSTUN ESKİSİ MAKBULDÜR’

Erdoğan ve Putin’in dünyanın en önemli liderlerinden olduğunu belirten Çağlar, şunları söyledi:

“Onların net duruşları, hem Rus uçağına saldırı konusundaki düşmanlarımızın provokasyonunun meydana getirdiği geçici zorlukları aşmamızı hem de Türkiye ve Rusya arasındaki iyi ilişkileri onarmamızı sağladı. Bu iki lider bütün dünyada barışın korunmasında önderlik rolü oynamaktadırlar. Türkçe’de güzel bir deyim var: ‘Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür’ derler. Benim Rusya’daki eski dostlarım, ülkelerimizin arasında doğan geçici zorlukları yenme yollarını bulma konusunda liderlerimize yardımcı oldular. Hem Kurtuluş Savaşı’nda hem de sonrasında fabrikaların kuruluşu ile Rusya’nın Türkiye’ye sağladığı yardımlar ve halklarımızın arasında bütün zorluklara rağmen süregelen dostlukla da buna destek oldular.”

“İnsanları hatta halkları barıştırmak duaların en yücesidir” diyen Cavit Çağlar, kendisine güvendiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve “Devlet Nişanı” veren Putin’e teşekkür etti. Çağlar, “Evet, bugün çok mutluyum. Çünkü buradan, evlatlarıma ve torunlarıma nadide bir miras olarak bırakacağım Dostluk Nişanı ile ayrılıyorum. Dost olalım, dost kalalım” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:37