Güncel Güncelleme Tarihi: 12 Şub 2018 14:00

Şehidin maaşına haciz skandalı!

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009’da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Şehidin maaşına haciz skandalı!

Özalkan 22 Ocak günü şehit oldu. İddialara göre alacaklısı tahsilat için harekete geçti. Adalet Bakanlığı ise Astsubay Musa Özalkan’ın, şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

ddialara göre Şehit Astsubay Üstçavuş Özalkan, 2009 yılında Serkan ve Züleyha Saçan çiftinin arabasına çarptı. Kaskosu yoktu ve konu yargıya taşındı. Özalkan'a 109 bin lira tazminat çıkarıldı. Özalkan parayı ödeyemeyince 2016 yılında maaşına haciz kondu. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Özalkan'ın şehit olmasından 1 gün sonra ise karşı taraf hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını talep etti.

Adalet Bakanlığı ise Astsubay Musa Özalkan’ın, şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

VASİYETİ YÜREK DAĞLAMIŞTI

Şehit Özalkan'ın vasiyeti herkesi ağlatmıştı. Özalkan, şu vasiyette bulunmuştu: "Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer’deki Türkmen Bala’lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."

Ekleme Tarihi: 12 Şub 2018 14:00