Güncel Güncelleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:49

Sıcaklar rekor kıracak alarm verildi bu iller dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (25 Temmuz 2017) gelen hava durumu raporu ürküttü. Bugün İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde çok sıcak hava etkili olacak.

Sıcaklar rekor kıracak alarm verildi bu iller dikkat!

Diyarbakır, Antalya, Aydın'da sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak. Yarın ve perşembe günü de sürecek sıcaklıklar cuma günü yerini sağanak yağışa bırakacak.

Son yapılan tahminlere göre özellikle İstanbul'da bugünden itibaren hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok üzerinde olacak. İstanbul'da bugün 12.00 ve 15.00 saatleri arasında kritik uyarı yapıldı. Bugün öğle saatlerinde hissedilen sıcaklık 35 derece olacak. Aşırı sıcaklar yarın da sürecek.

Kavrulmaya hazır olun. Sıcaklıklar bugün aniden artacak. Aşırı sıcaklar öğle saatlerinde bunaltacak. Meteoroloji hava durumu raporuna göre bazı illerde hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

İç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

CUMA GÜNÜ SAĞANAK GELİYOR

İstanbul'da cumadan itibaren ise sağanakla birlikte sıcaklıkların 5 derece kadar düşeceği öngörülüyor. Bu kapsamda cuma günü kentte sıcaklığın en düşük 22, en yüksek ise 29, cumartesi de en düşük 22, en yüksek 30 derece olacağı tahmin ediliyor.

Ekleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:49