Güncel Güncelleme Tarihi: 19 May 2017 15:14

Türkiye sınır ötesi operasyon için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sonrası yaptığı açıklamada YPG ve PYD'den Türkiye'ye yönelik herhangi saldırı olması durumunda angajman kuralları gereği hiç sormadan müdahale edileceğini duyurmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri hava ve kara birimleri ile hazırlıklarını tamamladı 

Türkiye sınır ötesi operasyon için harekete geçti

TSK Türkiye'ye yönelik olası bir saldırı karşında cevap vererek her türlü hazırlığını tamamladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş uçakları da muhtemel bir harekat için hazırlık yaptı. Operasyon için kullanılacak üs komutanlıklarında  hazırlıklarda da son aşamaya geldi.

Güvenlik kaynaklarına göre Suriye veya  Irak sınırından gelebilecek terör örgütü PKK/YPG/PYD unsurlarına karşı cevap verilecek her türlü hazırlıklar tamamlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri de muhtemel sınır ötesi harekatlara karşı senaryolarını hazır etti. Sınıra çok sayıda zırhlı araç ve  mühimmat takviyesi yapıldı. Sınıra yakın bazı birlikler sınır hattına kaydırıldı.

TSK tarafından sınırda, olası operasyon için askeri birliklere lojistik sağlayacak çalışmalar da tamamlandı. Sınır birlikleri için çok sayıda çadır ve  konteynerlar bölgeye sevk edildi. Sınırda olası ihtiyaçların karşılanması için hazırlıklar bitirildi.

Sınırda, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün  bulunduğu bölgelerin karşısındaki birlikler için alarm düzeyi yükseltildi.  PKK/PYD/YPG terör örgütü unsurlarının konuşlandığı Afrin'in karşısındaki Hatay, Telabyad'ın karşısındaki Şanlıurfa, Kamışlı'nın karşısındaki Mardin  ve de Irak sınırlarında hudut hattı ve ötesindeki gelişmeler istihbarat birimleri ve askerler tarafından yakından takip ediliyor.

Ekleme Tarihi: 19 May 2017 15:14