Güncel Güncelleme Tarihi: 11 Eki 2017 13:55

Vize krizinde ilk taviz sporcular için verildi

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize gerginliği nedeniyle F.Bahçe maçında oynayacak iki ABD'li basketbolcuya vize çıkmamıştı. Dışişleri Bakanlığı, sporculara vize verildiğini duyurdu.

Vize krizinde ilk taviz sporcular için verildi

Dışişleri Bakanlığı,  Türkiye ile  ABD arasında yaşanan vize krizi nedeniyle ülkeye giriş yapamayan  ABD'li kadın basketbolculara vize verildiğini açıkladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın  Avrupa Ligi'nde bugün karşılaşacağı rakibi Nadezhda'nın iki  ABD'li oyuncusu Emma Cannon ve Brionne Jones'a vize verildi.

CANNON VE JONES'A İZİN ÇIKTI

Habertürk'te yer alan habere göre;  Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın  Avrupa Ligi'nde bugün karşılaşacağı rakibi Nadezhda'nın iki  ABD'li oyuncusu Cannon ile Jones'a vize verildi.

Rus ekibinin genel menajeri Yaroslav Kasperovich, krizin ardından  Moskova'daki  Türkiye Büyükelçiliği'yle temas kurduklarını ancak olayın taze olması nedeniyle kendilerine geri dönüşün uzun sürdüğünü ifade ederek, "İstanbul'a gelmemiz gerektiğinden çabuk karar vermeliydik. Bu yüzden risk alamazdık. Emma Cannon ve Brionne Jones'un  İstanbul'dan geri dönmesini göze almadık ve onları bıraktık" demişti.

Ekleme Tarihi: 11 Eki 2017 13:55