Güncel Güncelleme Tarihi: 22 Şub 2018 16:33

Yarını kazanmak için şimdi kaybetme zamanı

Dosyahaber.com sitesi yeni bir kararla yayınlarından farklı bir strateji izlemeye karar verdi. Az olan çoktur anlayışıyla yol alacak sitenin yeni stratejisini

Yarını kazanmak için şimdi kaybetme zamanı

Dosyahaber.com sitesini 2 yıl önce geçirdiğim talihsiz bir kaza sonrasında kurmuş, sonrasında ise gecemi gündüzüme katarak ortaya bir değer koymak istemiştim. Bu uğurda çok çalıştım çok çabaladım. Maddi ve manevi olarak sıkıntılara da göğüs germek zorunda kaldım.

Ne olursa olsun hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmedim. Yoğun rekabet ortamında devlerin arasında var olma savaşı vermek benim için Don Kişot’luk yapmakla eşdeğerdi.

İdealist davranarak var olma mücadelesinin zorluğunu hepimiz fazlasıyla hayatlarımızda tecrübe etmişizdir. Bu girişim de başarısız olanlardan bir tanesiydi.

Pekiyi vazgeçtim mi, hayır!

Kazanmak için kaybetmenin de bir gereklilik olduğunu öğrendim. Bazen verilen emeklere bir sünger çekebilme becerisinin ihtiyaç olduğunu öğrendim.  Hedefe ulaşmak için azdan vazgeçebilmek cesareti göstermeyi öğrendim.

Şimdi ne mi olacak?

İnternetin baş döndüren hızlı dünyasında “az olanın aslında çok olduğu” prensibinden hareketle,  sayı olarak daha az fakat içeriği daha kaliteli ve de okura bir fayda sunan haberle ile çok yol almak için kolları sıvadım.

Dosyahaber.com sitesine giren okurlar önceden olduğu gibi belki vitrinde 10’larca haber görmeyecek ama okumaya karar verdiği haberlerden kesinlikle istifade edecek.

Bu kararı alma nedenlerimden bir diğeri ise teknik.

Google dünyanın en çok kullanılan arama motoru ve hemen hemen tüm siteler için de önemli bir trafik ve beraberinde gelir kaynağı. Eğer gazetecilik yapmanın zor olduğu günümüzde mesleğiniz dışında bir geliriniz yoksa internet haberciliği konusunda para kazanmak ciddi sabır, emek ve zaman istiyor.

Google aynı zamanda bir para kazanma aracı fakat Google’ın da kendine göre kuralları var. Ve bu kurallara uyduğunuzda size kazanacağınıza dair bir garanti de vermiyor.

Google’ın teknik olarak beklentilerine cevap verebilmek için yazılım bilginizin da olması gerekiyor. Diğer taraftan içerik olarak beklentisi ise “Özgünlük, Farklılık ve Zengin Metin.” Dolayısıyla artık bir tercih yapmak zorunda kalıyorsunuz. “Gündemi yakalamak mı yoksa dolu dolu özgün bir içerik hazırlamak mı?” Birincisini denedim, güncelin peşinde koşmaya gayret ettim. Ama güçlü rakipleriniz varken pazar payınızı artırmak hiç de kolay olmuyor. Siz daha iyi servis etseniz bile marka bilinirliği, eski olmaları, güçlü trafikleri yolunuzu tıkıyor. Ben de bu kez “az ama faydalı içerik” anlayışıyla yol almaya karar verdim.

100 metre koşucusu iken tarzınızı değiştirip maraton koşmayı istemekten hiçbir farkı yok.

Belki bu karar bu süreçte mevcut okuyucularımı  kaybetmeme neden olacak fakat yeni altyapı ile belirli bir yol aldıktan sonra belki yeniden güncel koşularda buluşma imkanı sunacak.

Zamanını aldığım Dosyahaber.com okurlarından özür diliyorum.

Yeniden buluşmak ve kavuşmak dileğiyle, arada ziyaret etmeyi unutmayın...

Ekleme Tarihi: 22 Şub 2018 16:33