Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Tem 2017 13:28

Yeni kabine mi açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın sürpriz görüşmesi başladı. Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat yeni kabine iddiasında bulundu

Yeni kabine mi açıklanacak?

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı'na gitti. Erdoğan-Yıldırım görüşmesi saat 12:17'de başladı. Kulislerde, kabinenin açıklanacağı iddia edildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın saat 13.00'de açıklama yapacağı kaydedildi. 

Kulislere yansıyan ilk değerlendirmelere göre kabinede yeni isimlerin yanı sıra yer kaydırmalarının da olması bekleniyor.

Ay başında kulislere yansıyan bilgiler, 3-5 bakanın değişeceği yönündeydi. Ekonomi bakanları arasında da uyumlu bir çalışma ortamının sağlanmasının amaçlandığı öne sürülmüştü.

HANDE FIRAT'TAN İDDİA 

Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi hande Fırat CNN Türk canlı yayınında yeni kabinenin görüşmeden sonra açıklanacağını iddia etti. Fırat "Bu sürpriz görüşmenin bir kabine revizyonu nedeniyle olduğu Ankara’da konuşuldu. Çünkü böyle bir görüşme planlanmıyordu. Yeni kabinenin bu görüşmeden sonra açıklanması bekleniyor. Dar kapsamlı mı geniş kapsamlı mı bir revizyon olacak diye soruluyordu. Çok dar kapsamlı demek mümkün değil. Yeni bazı isimler girecek, bazı isimler kabine dışı kalacak ama aslı kaydırmalar bekleniyor. Yani ‘A’ bakanlığından bir ismin ‘B’ bakanlığına geçtiğini göreceğiz." dedi. 

EN AZ 8 İSİM DEĞİŞECEK 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de kabinenin en az 3'te birinin değşimesinin öngörüldüğünü, 8 bakanın değişebileceğini kaydetti. Selvi kadın bakanların sayısında artış beklediğini de dile getirdi. 

Ekleme Tarihi: 19 Tem 2017 13:28