Kitap Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2017 00:22

Yapı Kredi Yayınları’ndan yeni çıkan 5 kitap

Yapı Kredi Yayınları’ndan "Altın Dal-Dinin ve Folklorun Kökleri", Gelip Geçerken, Kuzeyli Annem, Karate Vuruşu ve Son Duraktan Bir Önce isimli kitaplar çıktı

Yapı Kredi Yayınları’ndan yeni çıkan 5 kitap

Altın Dal
Dinin ve Folklorun Kökleri

Modern antropolojinin kurucu isimlerinden biri olarak kabul edilen antropolog ve halkbilimci Sir James G. Frazer’in Altın Dal kitabı, ilk kez 1890 yılında yayımlanmıştı. Antropolojinin yanı sıra Çağdaş Avrupa Edebiyatı’nı da önemli ölçüde etkileyen bu klasik eser, insanlığın eriştiği nok­taya gelmesinde gönül borcuyla anmamız gerekenlerin çoğunun yabanıllar olduğu­nu ileri sürüyor.
 
Sir James G. Frazer’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Altın Dal kitabı, Barbarlıktan uygarlığa toplumların bütün aşamalarında ortak olan ve çoğuna bu­gün de sahip olduğumuz düşünme biçimlerini, insanla ve doğayla ilişki kurma yolla­rını mitoloji, din, folklor, büyü, ölüm ve tanrı gibi kavramlar üzerinden tek bir halkla ya da ülkeyle sınırlı olmaksızın yeryüzünün uygarlaşmamış tüm toplumlarından örneklerle inceliyor ve tespitlerde bulunuyor.

Antropolojinin yanı sıra Çağdaş Avrupa Edebiyatı’nı da önemli ölçüde etkileyen ve klasik bir eser olma niteliğini koruyan Altın Dal, ilk kez 1890 yılında ve iki cilt halinde yayımlandı.


Altın Dal – Dinin ve Folklorün Kökleri
Yazar: James G.Frazer
Çeviren: Mehmet H. Doğan
Editör: Derya Önder
Sayfa: 468, Fiyat: 36 TL 
YKY Cogito / Antropoloji

**************************

Gelip Geçerken

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Christopher Isherwood’un Gelip Geçerken kitabı, belki de en “iddialı” romanı: Almanya’dan Yunanistan’a, İngiltere’den ABD’ye uzanan geniş bir coğrafyayı; 1920’lerin sonlarından 1950’lerin başlarına, yirminci yüzyıl tarihinin en sancılı dönemlerinden birini katediyor. Isherwood’un kozmopolit dünyasını, yine onun pek çok romanıyla özdeşleşen sıra dışı karakterler aracılığıyla tanıyoruz: Yaşamını bir Alman şehrinde, kendini işine adayarak sürdüren yalnız ve gizemli Mr. Lancaster; memleketi İngiltere’den kaçıp bir Yunan adasında yeni bir yaşam kuran Ambrose; seyahat ve macera tutkunu, hayat dolu, çocuksu Waldemar; ve son olarak, gece hayatındaki ünü ve “güzelliği” dilden dile dolaşan Paul.
 
Isherwood’un yazarla aynı adı taşıyan anlatıcı-kahramanı, ziyaret ettiği şehirler gibi, gelip geçerken uğradığı bu hayatları da bütün renkleri ve dramlarıyla canlandırıyor.
 
Belki de Christopher Isherwood’un yazdığı en iyi kitap. Son derece zekice, okuru usulca sürükleyen bir hikâye... - New York Times
 
Gelip Geçerken
Yazar: Chrıstopher Isherwood 
Çeviren: Yeşim Seber
Sayfa: 332, Fiyat: 28 TL 
YKY Edebiyat / Dünya Roman

 
 **************************
 Kuzeyli Annem
 
“Sayfalar ilerledikçe annem yeniden hayat bulmaya başlıyor...”
 
“Kitaplarımda ailemden haberler verdim... Annemden hiç bahsetmedim. Mercek altına almadığım tek kişi o. Peki neden şimdi? Çünkü yaşlandım. Gangsterler son vurgunlarının ardından daima annelerine sığınırlar. En çok da, en iyi kısmı sona saklamak istiyordum.”
Jean-Louis Fournier’den yeni bir aile anlatısı daha.
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Kuzeyli Annem  tıpkı diğer Fournier kitapları gibi: Sade, şiirsel ve sarsıcı...
 
Kuzeyli Annem
Yazar: Jean- Louis Fournier
Çeviren: Aysel Bora
Editör: Korkut Erdur
Sayfa: 152, Fiyat: 18 TL
YKY Edebiyat  / Dünya Roman

 
 **************************
 Karate Vuruşu
 
Danimarkalı yazar Dorthe Nors, 15 öyküden oluşan ve Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Karate Vuruşu kitabında günlük hayatın sıradanlığının ardında gizlenen karanlığı duru ve çarpıcı bir üslupla anlatıyor: karısı uyumaya gittiğinde internette dolanıp kadın seri katillerin hayatını en ince ayrıntısına kadar inceleyen bir koca; şiddet mağduru bir lise danışmanının iç hesaplaşmaları; anne ve teyzesinin çocukluk hikâyelerinden yola çıkarak anneannesini anlamaya çalışan bir orta yaşlı erkek.
Bu öykülerin hepsi insanın duygu dünyasının karmaşıklığına, sevgiye, nefrete, yıkıcılığa büyük sözlere sığınmadan tanıklık ediyor.
 
Karate Vuruşu
Yazar: Dorthe Nors
Çeviren: Murat Alpar
Sayfa: 80, Fiyat: 6 TL 
YKY Edebiyat / Dünya Öykü

 
 **************************
  
Son Duraktan Bir Önce
 
Belki bu da sadece bir düş – nerden geldi aklıma
adını fısıldamak atımın kulağına?
Bildiğim bir yerden bilmediğim bir yere giderken
heybemde bir gezginin defteri akşam karanlığında.


Son Duraktan Bir Önce
Yazar: Cevat Çapan
Sayfa: 64 
Fiyat: 11 TL 
YKY Kare Şiir

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2017 00:22