Kitap Güncelleme Tarihi: 27 Ağu 2018 19:00

YKY son çıkanlar yetişkin ve çocuk kitapları

Yapı Kredi Yayınları'nın 2018 yazında çıkardığı yetişkin ve çocuk kitapları

YKY son çıkanlar yetişkin ve çocuk kitapları

MAHCUBİYET VE HAYSİYET
Kuzey Avrupa’nın yaşayan en büyük yazarları arasında gösterilen Dag Solstad ilk kez Türkçede.

Ellili yaşlarındaki edebiyat öğretmeni Elias Rukla için sıradan bir gündür: Yıllardır yaptığı gibi, sevdiği bir eseri (Henrik Ibsen’inYaban Ördeği’ni) bir sınıf dolusu ilgisiz lise öğrencisine heyecanla yorumlamaya başlar. Ne var ki görünüşte küçük bir olay hiç beklenmedik bir krizi tetikleyecek, Elias’ın hayatında derin izler bırakmış bir dostluğun hatırasına dönmesine, evliliğini, kendisini ve içinde yaşadığı toplumu sorgulamasına yol açacaktır.

Mahcubiyet ve Haysiyet, yükte hafif pahada ağır, dili ve atmosferiyle akılda yer eden, okuyanların tekrar tekrar dönmek isteyeceği o özel romanlardan.

“Bütünüyle hipnotize edici, bütünüyle insancıl bir yazar.”

James Wood, New Yorker

“Solstad’ın dili, eski görünen yeni bir zarafetle parıldar ve taklit edilemeyen, enerji dolu, kendine özgü bir ışıltı yayar.”

Karl Ove Knausgaard

Mahcubiyet ve Haysiyet

Yazar: Dag Solstad

Çeviren:Banu Gürsaler Syvertsen
Editör: Darmin Hadzibegoviç

Sayfa: 108

Fiyat:10TL 
YKY Edebiyat / Dünya Roman

ÇAĞRILMAYAN YAKUP

İlk kez 1966 yılında De Yayınevi’nden çıkan Çağrılmayan Yakup, Edip Cansever’in “Çağrılmayan Yakup”, “Cadı Ağacı”, “Pesüs” ve “Dökümcü Niko ve Arkadaşları” adlı dört uzun parçadan oluşan kitabı. Ve tam 52 yıl sonra şimdi Yapı Kredi Yayınları’nda.

Çağrılmayan Yakup

Şair: Edip Cansever
Editör: Nadide Altuğ

Sayfa: 68

Fiyat: 6 TL 
YKY Edebiyat / Şiir

ELELE OKUYALIM-YAZILAR VE SÖYLEŞİLER 1978-1984

Turgut Uyar’ın 1978-1984 yılları arasında Elele der­gisinde yayımlanan kitap tanıtım yazıları ve söyleşileri ilk kez bir araya getiriliyor. Yayın çeşitliliği arasında kalmış okura seçeceği kitaplar konusunda yardımcı olmayı amaçlayan Uyar, dönemin önemli şair ve yazar­ları hakkında öne sürdüğü yorumlarla dikkat çekiyor. Aylık bir “okuma güncesi” olarak nitelendirilebile­cek yazılarında, Melih Cevdet Anday, Yaşar Kemal, Adalet Ağaoğlu, Cemal Süreya, Edip Cansever, Sevim Burak, Selçuk Baran, Ahmet Oktay, Orhan Pamuk gibi yazarların “yeni çıkan” kitaplarını ele almanın yanı sıra yayıncılık sorunlarını, edebiyat ödüllerini, edebiyat dergilerini de değerlendiriyor.

Turgut Uyar’ın “tadla okun[masını]” istediği kitaplar için kaleme aldığı yazılar, pek bilinmeyen başka bir yönünü daha görmeye imkân sağlıyor. Uyar’ın şair kimliğinin yanında, kendisi kabul etmese de, “eleştir­men” gibi yazdığını Bir Şiirden sayesinde görmüştük. Elele Okuyalım’da bir araya getirilen yazılar ise, Uyar’ın yayın dünyasını neredeyse günü gününe takip eden “sıkı okur” olduğunu gösteriyor.

Elele Okuyalım-Yazılar ve Söyleşiler 1978-1984

Yazar: Turgut Uyar
Editör: Murat Yalçın

Sayfa: 276 

Fiyat: 25 
YKY Edebiyat / Söyleşi

KARŞIDÜŞÜNCE –VATAN GAZETESİ YAZILARI 1961-1962

Uygarlık ekmekle, suyla, havayla beslenmez. Karşıdüşüncedir uygarlığı doğuran, yaşatan, geliştiren. Her çağda bizi uyanık tutan karşıdüşüncelerdir. “Elmanın yere düşmesinden”, “Aya değen ilk güdümlü mermiye”dek.

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın 1961-1962 yıllarında yayımlanan,“aforizma tılsımlı” Vatan Gazetesi yazıları Türkçeyi “ses bayrağım” diye niteleyen şairin dönemin ruhundan da beslenen düşünme pratiğini gösterirken, gerek felsefi içerikleriyle asıl yapıtı Şiirine açılan yalınlığı ve yoğunluğu birleştirerek belirli bir dil estetiğini, gerek kendi sözlüğünü ve gramerini oluşturması açısındanbelirli bir dil etiğini öne çıkarıyor.

Karşıdüşünce –Vatan Gazetesi Yazıları 1961-1962

Yazar: Fazıl Hüsnü Dağlarca

Hazırlayan: Erol Gökşen
Editör: Fahri Güllüoğlu

Sayfa: 136

Fiyat: 16
YKY Edebiyat / Gazete Yazıları- Aforizma

BAĞIŞLA ONLARI

“Daha çocukken bir şeyler umdu o; hep bir şeyler bekledi,bir şeyler kurdu.”Kavgalar, kaygılar, umutlar, yolculuklar, zaferler, aşklar ve yanızlık... Bir tiyatro adamının kişiliğinde, Meşrutiyet

yıllarından bugünlere, Türk tiyatrosunun ve sinemasının gerçek insanları, gerçek hikâyeleri: Her geçen gün dahada artan, her yenilginin ardından daha da bilenen bir

tutkunun peşinde, zamana, mekâna, sevdaya ve hatta coğrafyaya meydan okuyan bir sahne insanının yaşamı,hatırasını dillendiren dostlarının, meslektaşlarının ve ailesinin serüvenine de ışık tutuyor. Farklı türlerdeki eserleriyle 1950 kuşağının önemli kalemlerinden biri olanTarık Dursun K., ışıkların henüz yanmadığı ya da biraz önce söndüğü o zaman diliminine götürüyor okurunu; oyunun başladığı yere, sahnenin gerisine.Sıradanlığı kabul etmeyecekti, hırslıydı, tutkuluydu, düşseverdi. Kendince değil, kendine değil, herkese; eğriye doğruya, güzele çirkine, gence ihtiyara, kadına erkeğe,okumuşa okumamışa; yeni, bilinmedik, tanınmadık; içine girdiklerinde önce yadırgayacakları ama sonra sonra hoşlanıpmutlaka mutlu olacakları, yeniden biçimlenip yeniden kişiliklenecekleri bir dünya kuracaktı. Bağışla Onları

Yazar: Tarık Dursun K.
Editör: Devrim Çakır

Sayfa: 208

Fiyat: 19 TL 
YKY Edebiyat / Roman

BİR DÜKKÂNI BEKLEMEK

Uğur Nazlıcan ilk kitabı Bir Dükkânı Beklemek’te zorlamasız, etkileyici, farklı bir anlatı sunmayı başarıyor.Hansel ve Gretel’den Van Gogh’a, Siyah Kalem’den Binbir Gece’ye çağrışımlarla örülü on dört öyküden oluşan kitap, daha ilk cümleden yakalıyor okuru.

Düşünülenle olanın, gerçekle rüyanın, asılla suretin, geçmişle geleceğin birbirine erdiği, birbirinde eridiği anları yakalıyor Nazlıcan, ışıkla gölgenin kesiştiği yerde tek bir varlığın parçalanmış suretleri olan şeylerin öykülerini anlatıyor.

Aklımda çay demlemek vardı ama demleyeceğim çayı karşımda oturan çıraklığımın beğenmeme ihtimalinden korkuyordum. Çıraklığım karşısında kalfalığımın çayına güvenmiyordum. Belki şimdi burada ustalığım olsa, onun demleyeceği çayı her ikimiz de beğenirdik. Ama ustalığımın burada olmasından da korkuyordum; daha doğrusu,ustalığımın demleyeceği çayı çıraklığımın beğenmesinden ve devamında ustalığımla çıraklığım arasında doğacak şefkatten pay alamamaktan, ayrı düşmekten korkuyordum.

Bir Dükkânı Beklemek

Yazar : Uğur Nazlıcan
Editör: Cennet Türker

Sayfa: 88

Fiyat: 9 TL 
YKY Edebiyat / Öykü

YA BEN YOKSAM? - BENLİĞİN LABİRENTİNDE BİR GEZİNTİ

Ya Ben Yoksam? Benliğin Labirentinde Bir Gezinti şizofreni, otizm, Alzheimer, epilepsi, Cotard sendromu gibi çeşitli hastalıklara ilişkin en yeni sinirbilim araştırmalarının ışığında insanın benlik algısını araştı­ran müthiş bir çalışma.

Anil Ananthaswamy bu rahatsızlıklar konusundaki kapsamlı araştır­malarını ve hastalarla yaptığı görüşmeleri birleştirerek benlik konu­sundaki düşünüşümüzü kökten değiştirecek yeni bir bakış açısı sunu­yor. Bir hasta fazlalık olduğunu düşündüğü bacağını kesip atarken, bir başkası evrenle bütünleştiğini hissediyor. Hastalıkları nedeniyle geç­mişteki kimliklerinden çok şey yitirmiş olan bu kişiler, benliğin geride kalanlarla da varlığını sürdürdüğünü kâh şaşırtıcı kâh üzücü deneyim­lerle ortaya koyuyorlar.

Bugün benlik hakkında öğrendiklerimiz sayesinde, zihin ve beden ara­sında ayrım yapılamayacağını biliyoruz. Peki, o halde benlik tam olarak nerede yer alır; beyinde mi, zihinde mi, bedende mi? Ya Ben Yoksam? Benliğin Labirentinde Bir Gezinti sinirbilimin benlik algımıza ilişkin bulgularını renkli bir anlatımla sunuyor.

Anil Ananthaswamy New Scientist dergisinin danışman kadrosun­da yer alıyor. California Üniversitesi Santa Cruz’daki bilim yazarlığı programında misafir editörlük yapıyor ve Hindistan, Bangalor’daki Ulusal Biyoloji Bilimleri Merkezi’nde bilim gazeteciliği dersi veriyor. İngiltere Fizik Enstitüsü’nün Fizik Gazeteciliği Ödülü’nü ve Britanya Bi­lim Yazarları Birliği’nin En İyi Araştırmacı Gazeteci ödülünü kazanan Ananthaswamy’nin ilk kitabı The Edge of Physics 2010’da Physics World tarafından yılın kitabı seçildi. Ananthaswamy Hindistan, Bangalor’da ve California, Berkeley’de yaşıyor.

Ya Ben Yoksam? - Benliğin Labirentinde Bir Gezinti

Yazar: Anil Ananthaswamy

Çeviren:Duygu Akın
Editör: Dürrin Tunç –Berna Akkıyal

Sayfa: 252

Fiyat:: 24 TL 
YKY 21. Yüzyıl Kitapları

ÇOCUK KİTAPLARI

BÜYÜK SORULAR KİTABIM

Resimli sorular, resimli yanıtlar!

Büyük Sorular Kitabım, 8 konuya ayrılmış resimli sorular ve bunların resimli yanıtlarıyla, okuma serüveninde emeklemeye başlayan meraklılara hem bilgilenecekleri hem eğlenecekleri rengarenk görsel bir şölen sunuyor.

Sorulara ve yanıtlarına eşlik eden 150’yi aşkın sevimli resim miniklerin çevresindeki kimi nesneleri hem tanımasına hem de adlandırmasına yardım edecek…

Büyük Sorular Kitabım

Yazar: Sandra Lebrun et  Loïc Audrain

Resimleyen: Tiago Americo

Çeviren: Hazel Bİlgen 
Editör: Ersel Topraktepe

Sayfa: 16

Fiyat: 45  
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü ( 0-3 yaş )

PEKİ ŞİMDİ NEREYE?

Kendi hikâyenden kaçılır mı?

İstaf Fina ile Panti Frank, küçük ve sessiz köylerinden yola çıkıp kocaman dünyayı keşfetmeye karar verdiler.

Panti Frank dağlara gitmek, dünyaya yüksekten bakmak istiyordu. İstaf Fina ise denize gitmek, dünyaya içinden bakmak istiyordu. Bilinmeyen bir maceraya doğru çıktıkları yolda karşılaştıkları dostlardan içinde yaşadıkları suskunluğun ardındaki etkileyici hikâyeyi ilk kez duydular. İki meraklı, bilmedikleri bir yola çıkmış, hiç ummadıkları şeylerle karşılaşmışlardı.

Peki şimdi nereye gidecekler dersiniz?

İnsanın “evim” dediği sıcacık yeri keşfetme hikâyesi, çocukların gözünden, hayvanların dilinden, Filiz Özdem’in kaleminden.

Peki Şimdi Nereye?

Yazar: Filiz Özdem

Resimleyen: Seçil Çokan 
Editör: Hazel Bilgen

Sayfa: 60

Fiyat: 8 TL
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü –Daha Güzel Bir Dünya İçin (07-09 Yaş)

EFSUNLU EŞYA MASALLARI -İTALYAN MASALLARI

Gerçek ile gerçekdışı arasında masal dünyasının zenginliği...

Efsunlu Eşya Masalları, Italo Calvino’nun derlediği İtalyan

Masalları’ndan yapılan bir seçme. “İncirden Hiç Bıkmayan Kral Kızı” (Romagna masalı), “Çoban Sarayda” (Toscana masalı), “Sihirli Yüzük” (Trentino masalı) ve “Kuzey Rüzgârı’nın Hediyesi” (Toscana masalı) masallarının yer aldığı seçmeyi Irene Rinaldi resimlemiş.

Sihirli yüzükler, dilediğini yerine getiren kutular, konuşan hayvanlar ve birdenbire değişen hayatlar…

İtalyan ve dünya edebiyatının en önemli yazarlarından ItaloCalvino 1923 yılında Küba’da doğdu. Romanları, hikâyeleri ve denemeleri dünya çapında okundu, sevildi. Çocuklar için de yazdı, ama bütün iyi kitaplar gibi bunlar da her yaştan okura seslenen kitaplar oldu.İkiye Bölünen Vikont, Ağaca Tüneyen Baron, Varolmayan Şövalye bunlara örnek verilebilecek başlıca eserleridir.

Efsunlu Eşya Masalları - İtalyan Masalları

Yazar: Italo Calvino

Resimleyen: Irene Rinaldi

Çeviren: Meryem Mine Çilingiroğlu 
Editör: Filiz Özdem

Sayfa: 100 

Fiyat: 16 TL 
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü

RÜZGÂRLA UÇAN ÇOCUK

Kendin olmak kolay mı?

Nergis Seli’nin yazdığı, Buket Topakoğlu’nun resimlediği Rüzgârla Uçan Çocuk farklılıklar üzerine sıcak bir hikâye anlatıyor.

“Bir varmış bir çokmuş. Çokça sevginin, çokça dostluğun ve çokça mucizenin içine bir çocuk doğmuş.

Çokça zayıf, sanki kâğıttan bir çocuk. Rüzgâra çıksa uçurtma gibi havalanacak sanırsın.”

Rüzgârla Uçan Çocuk

Yazar: Nergis Seli

Resimleyen: Buket Topakoğlu 
Editör: Filiz Özdem

Sayfa: 52 

Fiyat: 9 TL 
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü (07-09 Yaş)

SİHİRBAZ TAVŞAN

Tavşanlar ülkesinde neler oluyor öyle?

Mucize... Sihirli bir kutu sayesinde fındıklar havuca dönüşüyor!

İyi kalpli küçük tavşan ve arkadaşlarının yığın yığın havuçları olacak, artık yemek bulmak için çalışmak zorunda kalmayacaklar.

Tavşanlar hemen işe koyulup ormanda fındık toplamaya girişiyorlar haliyle.

Bu işte bir bityeniği olmasın sakın!

Sihirbaz Tavşan

Yazar: Michaël Escoffier

Resimleyen: Éléonore Thuillier

Çeviren: Korkut Erdur 
Editör: Hazel Bilgen

Sayfa: 36

Fiyat: 20 TL 
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü (03-08 Yaş)

KEDİ DOSTU CEVAHİR HANIM

Hayvanları sevmek uzakları bile yakın kılar…

Tek başına yaşayan Cevahir Hanım’ın tek çocuğu Hasan ailesiyle başka bir memlekette hayatını sürdürmektedir. Cevahir Hanım çok özlediği biricik torunu Mansur’la ancak internette görüntülü konuşma yaparak hasret gidermektedir. Gelgelelim Mansur’u bilgisayarın karşısında tutabilene aşk olsun! Çocuk hemen kendi dünyasına dönmek istemektedir…

Gün gelip de Cevahir Hanım’ın evine yavrularıyla konuk olan yeni kedi Nusa hayatlarına girene dek bu böyle devam eder. Nusa ve yavruları, babaanne-torun arasında yepyeni bir bağ kurulmasını sağlayacaktır…

Kedi Dostu Cevahir Hanım

Yazar : Tagrid En-Neccar

Resimleyen: Zeynep Feyzi

Çeviren: A. Sait  Aykut
Editör: Filiz Özdem

Sayfa: 76

Fiyat: 12 TL 
YKY Doğan Kardeş / Resimli Öykü (08-10 Yaş )

PUPA’NIN PALTOSU

Küçük bir tırtılcık her şeyden çok korkar: Yalnızlıktan, sevilmekten, sevmekten…  Ama gün gelir, bütün cesaretini toplayıp bütün korkularından kurtulur…  

Tırtılın dünyanın sonu dediği şeye, tüm dünya kelebek der.  Lao TZU

Pupa’nın Paltosu

Yazar ve Resimleyen: Elena Ferrándiz

Çeviren: Saliha Nilüfer 
Editör: Ersel Topraktepe

Sayfa: 48 

Ekleme Tarihi: 27 Ağu 2018 19:00