Kulis Güncelleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:30

"2019'da Kemal Kılıçdaroğlu istifa edip aday olabilir"

2019 seçimlerinde Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Milliyet yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşe yazısında CHP kulislerinde konuşulanları aktardı.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, 2019 seçimleri için Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakarak partiler üstü aday olabileceğini yazdı.

Siyasi partiler 2019 seçimlerine kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hazırlıklara şimdiden başladı, teşkilatları yenilemek için düğmeye bastı.

Peki ana muhalefet ne yapacak? Erdoğan'ın karşısına kim çıkacak? Adalet Yürüyüşü'nden sonra partisindeki gücünü artıran Kılıçdaroğlu'nun radikal bir karar alabileceği konuşuluyor.  CHP kulislerinden sızan son bilgileri Serpil Çevikcan köşesinde aktardı.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE ELDE EDİLEN ENERJİ

(...)Kılıçdaroğlu açısından, “Genel başkan aday olmamalı” açıklaması hâlâ güncel. Ancak, hem parti içinden özgül ağırlığı olan kimi isimlerden hem de parti dışından, adalet yürüyüşünde elde edilen enerji, politik başarı ve ezber bozan hareket tarzının yarattığı etkiyi göz önüne alarak CHP liderine, “İlk istişareler yapıldıktan sonra ortaya çıkan tabloda haklı çekinceleriniz vardı, ancak gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı düşünmelisiniz” görüşünü yansıtanlar artıyor.

CHP’ye dönük beklentinin artmasının, muhalefet blokunun başında yer alan Kılıçdaroğlu’na yeni parametreler ışığında, yeni değerlendirmeler yaptırdığına kuşku yok.

Bu noktada, Erdoğan karşısında sonuç alabilecek bir ortak adayın bulunmasının zorluğu da ortada. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde atılacak adımların yaratacağı etkinin şiddeti CHP liderini bambaşka bir karara itebilir mi? CHP içinden bu soruya verilen yanıt kesinlik içermiyor.

PARTİLER ÜSTÜ ADAY OLMASI SEÇENEĞİ

Kılıçdaroğlu’nun, genel başkanlığı bırakarak partiler üstü cumhurbaşkanı adayı olması seçeneğiyle karşı karşıya kalabileceği de belirtiliyor ve bu seçenek imkânsız görülmüyor.

KURULTAYA YÜKLENEN ANLAM

“Adım at, bekle, gör” hattında ilerleyen Kılıçdaroğlu’nun yakın gündeminde, adalet yürüyüşüyle vermek istediği mesajı kurumsallaştırmak, daha geniş halk kitlelerine ulaştırmak var.

Çanakkale’de, 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Adalet Kurultayı, yürüyüşte yakalanan ivmenin nasıl devam edeceğini, hâlâ diri olup olmadığını gösterecek.

Kurultay sürecinde yürüyüşün bileşenlerine yenilerinin eklendiğini görebiliriz. Hem akademik düzeyde hem halk düzeyinde katılımlarla yapılacak kurultay, bir platform kurulmasını sağlayacak.Herkese açık kürsünün yaratacağı sinerjiye ve kurultayın sonuçlarına bakılacak.

Ekleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:30